Jos palaria

JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”

Scris de 415
“Am fost șocat să văd că în 2023 un suflet, o ființă umană este nevoită să umble desculță pe afară, iarna prin zăpadă. Nu înțeleg cum degetele lui nu erau degerate. Sau nu erau încă. A nins aproape peste tot în România. Te provoc să mergi cinci minute prin zăpadă, desculț/ă. În funcție de ceea ce simți decide singur/ă dacă vrei să ajuți sau nu” – îşi începe pledoaria Răzvan Dan pe pagina de Facenook Clujul Civic.
Pe puștiul din imagine l-am găsit la Pata Rât, căutând în gunoi. Pata Rât este groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca, o zonă unde el și alte sute își duc traiul în condiții inumane. Țin să menționez încă odată că Pata Rât este o zonă din orașul Cluj-Napoca.
Pare o altă lume, o altă țară. Ca idee, peste deal se vând terenuri cu milioane de euro.
Am citit feedbackul vostru și am văzut că vă doriți să ajutați din nou. La prima campanie de donații am strâns puțin peste 4000 lei. Ați avut sufletele calde. Cei de acolo s-au bucurat maxim de pachete. Dar oare putem să le facem o bucurie și copiiilor? Eu sunt încrezător că da.
Voi strânge bani pentru bocanci. Vreau să fie noi să știu sigur că țin pe o perioadă mult mai lungă. Procesul de donare va fi ca celălalt și anume:
– mesaj în privat dacă dorești să donezi;
– donațiile le voi strânge pe Revolut. Se poate trimite din orice bancă. Comisioanele le acopăr eu în caz că este nevoie.
O pereche bună de bocanci pentru copii variază între 100 și 150 lei. Mi-ar plăcea să strângem minim 50 de perechi. Asta ar însemna peste 5000 lei. Nu ar fi imposibil. 100 lei de la 50 oameni. Cred că noi putem supraviețui fără 100 de lei în portofel, dar acei copii supraviețuiesc mai greu fără încălțăminte. Dacă printr-o minune se strâng mai mulți bani avem ce face cu ei. Situația de acolo este dezastruoasă.
În funcție de suma strânsă decidem împreună ce model cumpărăm.
Detalii extra pentru donații:
Tag Revolut: razvandann
Iban Revolut transferuri din România: RO31 BREL 0005 5071 9575 0100
Iban Revolut transferuri din alte țări: LT76 3250 0460 1344 1822
Nume, prenume: Dan Răzvan Florian
Donațiile rămân deschise până la finalul lunii februarie. În funcție de suma strânsă alegem împreună modelul bocancilor.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE