In vizor

JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial

Imagini cu fostul adjunct SRI Florian Coldea, fostul ministru PSD al Apărării Vasile Dâncu și co-fondatorul AUR Claudiu Târziu, care ar fi urmat să meargă la un restaurant din Capitală, au fost publicate de Gândul.ro. Conform sursei citate, imaginile ar fi fost făcute sâmbătă, la prânz. În imagini apare și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, și soția acestuia, dar și soția lui Florian Coldea.

Nu aduce anul ce poate să aducă o sâmbătă de început de vară! Imagini-bombă, despre care toată România va vorbi, au fost făcute cu puțină vreme în urmă, după prânz, în fața unui restaurant libanez cu ștaif din București. Acolo unde generalul Florian Coldea (fost adjunct al SRI) și ”strategul” Vasile Dîncu (ex-ministru al Apărării până în toamna lui 2022) au prânzit cu doamnele.

  • Însă nu doar ei patru, ci, la masă, s-au aflat mai multe scaune. Două dintre ele ocupate de deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, zis ”Radu al Romaniței” (după celebrul episod de infidelitate din 2006) ori ”finuțul Popică” fiindcă Radu este finul – ”cu acte în regulă” al lui Vasile Dîncu.

Cum Coldea și Dîncu au fost însoțiți de doamne, nici Radu Popa nu și-a putut lăsa consoarta acasă. Până la urmă, e și ea fina lui Vasile Dîncu, nu doar Popică e finul. Așa că soția deputatului PSD (aflat la al doilea mandat în Parlament) a ajuns la brațul lui ”Popică” la restaurantul libanez care a găzduit ”prânzul cel de taină”. Despre fina, Ana Maria Antoaneta, se cunoaște că este din Târgoviște, unde a dezvoltat mai multe afaceri. La nunta cu Radu Popa, oficiată la sfârșitul anului trecut la Catedrala Metropolitană din Târgoviște, cei doi miri au primit – în plicuri – 73.000 de euro. Cel puțin așa a trecut mirele în declarația de avere.

Ce s-a discutat la masa de la ”libanez”, la masă va rămâne! Pentru că bunele maniere nu ne permit să tragem cu urechea! În fața restaurantului însă, camerele de fotografiat au captat jovialitatea dintre Vasile Dîncu și finii lui, Radu și Ana Maria. Și nu doar între cei trei, căci spre ”spartul prânzului” a apărut și senatorul AUR, Claudiu Târziu, cu care nașul & finul s-au întreținut minute în șir cu zâmbetele pe buze. Și nu e nimic de condamnat, întrucât după un prânz ”pour les connaisseurs”, n-are cum să-ți dispară zâmbetul. Dimpotrivă!

Din tabloul de final, aproape familial, au lipsit însă generalul Florian Coldea & doamna lui, care au preferat să mai aștepte puțin în restaurant după despărțirea de ceilalți comeseni pentru că au comandat și „la pachet”, iar comanda nu fusese încă finalizată. Dar asta nu ne-a încurcat pe noi să avem și imaginile care să întregească povestea despre care, așa cum menționam la începutul articolului, va vorbi toată România. Sau – cel puțin – se va vorbi cu nesaț în toate cercurile înalte ale României.

Primele reacții după imaginile cu Florian Coldea, Claudiu Târziu, Vasile Dîncu și un deputat PSD la un restaurant din Capitală, publicate de Gândul.ro. Târziu: ”Pur întâmplător”, Cristescu (PSD): ”Colegii vor trebui să dea explicații. Dovada că AUR e creația Securității”

Claudiu Târziu a declarat, la România TV, că ”atât timp cât nu există o fotografie din restaurant” discuțiile nu își au rostul: ”M-am întâlnit în apropierea restaurantului întâmplător cu domnii Dâncu și Popa”, a transmis Claudiu Târziu.

Radu Cristescu, deputat PSD, a declarat că ”cei doi colegi vor trebui să dea explicații la partid pentru că nu este corect să te întâlnești cu Coldea”:

  • ”Și mai este dovada clară că AUR e creația Securității, a venit să ia instrucțiuni de la Coldea. Iar Coldea a jucat cartea progresismului și a băgat USR în Parlament, iar acum că e naționalismul în Europa și-a scos oamenii la încălzire (AUR, n.red.). Nu mai e nevoie de nicio dovadă”, a mai spus deputatul.

George Simion, liderul AUR, nu a răspuns mesajului G4Media pentru a transmite un punct de vedere.

Subiectul imaginilor în care apăreau Coldea, Târziu, Dâncu și Popa a fost preluat și dezvoltat de televiziunile România TV și Antena 3 în același timp.

Cine sunt ”convivii”?

Vasile Dîncu, fost ministru al Comunicării în Guvernul Năstase (așa ca și Goebbles în Germania Nazistă), a fost ministru PSD al Apărării în Guvernul Ciucă și și-a dat demisia în octombrie 2022 după ce a fost criticat atât de premier și președintele PSD, Marcel Ciolacu, cât și de Klaus Iohannis pentru declarațiile făcute despre războiul din Ucraina. Acesta a spus că pacea poate fi negociată dacă Ucraina cedează teritorii.

Claudiu Târziu este co-fondator al partidului extremist AUR, alături de George Simion, și a înregistrat mai multe derapaje: a minimizat importanța Holocaustului, a rostogolit retorica rusă, la fel ca George Simion și alți membri ai partidului, le-a transmis de la tribuna Parlamentului unor colegi că: ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”.

Florian Coldea a fost director interimar al SRI încă din 2006, după demisia fostului șef Alexandru Radu Timofte. A fost înaintat în grad de general de brigadă de fostul președinte Traian Băsescu, în 2008. În ianuarie 2017, a fost suspendat de Eduard Hellvig din funcția de prim-adjunct al SRI, după ce instituția a anunțat că a demarat o anchetă în urma unor înregistrări video ale fugarului Sebastian Ghiță în care acesta făcea mai multe declarații despre Coldea și fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Și ar mai fi multe de spus.

UPDATE:

Vasile Dîncu a refuzat să ofere detalii despre subiect, întrebând dacă ”acesta este un subiect politic?”.

  • ”Eu am făcut niște declarații publice și nu am niciun motiv să le schimb, pentru că ele exprimă fidel realitatea. Nu am întâlnit cu nimeni la niciun restaurant ieri și nu am luat prânzul cu senatorul Dîncu sau cu generalul Coldea. Nu știu cine s-a văzut cu cine. Singurul lucru pe care vi-l pot confirma este că, mergând la un restaurant cu specific libanez, m-am întâlnit, la vreo 50-60 metri de intrare în restaurant, cu domnul Vasile Dîncu, însoțit de domnul Radu Popa și de soția acestuia, care se îndreptau către mașinile lor personale. Eu tocmai parcasem și închideam mașina și mergeam spre restaurant să-mi iau ceva de mâncare. Când am ajuns în restaurant, nu mai era mai nimeni. Era o masă ocupată de doi oameni pe care nu i-am recunoscut, nefiind figuri publice, și am așteptat mâncarea la pachet pe terasă unde mai erau doi sau trei libanezi cred, oricum arabi”, a declarat Claudiu Târziu.

Co-fondator al AUR, Târziu a mai spus că nu a vorbit cu George Simion după apariția imaginilor pentru că a fost ocupat cu deplasarea la Roma, unde se întâlnesc cu comunitatea de români, dar că se va întâlni cu acesta mai târziu:

  • ”Ce explicații să-mi ceară mie? George Simion mă cunoaște foarte bine și știe că ceea ce spun esta adevărat. Nu se poate îndoi de mine, nu i-am dat niciodată niciun fel de motive. Apoi, doi, noi nu suntem într-o relație de subordonare, noi suntem într-o relație de parteneriat, iar dacă aș fi avut vreo întâlnire, dacă aș fi pus ceva la cale, evident că o punem la cale doar și doar cu acordul echipei de conducere. Dar nu s-a pus problema în niciun fel și nici nu se va pune niciodată problema ca noi să coabităm cu partidele sistemului sau cu membrii din conducerea sistemului. Niciodată nu vom coabita cu partidele sistemului PSD, PNL, USR, care și USR este partid al sistemului. Am fost singurii și constant împotriva implicării serviciilor secrete în viața politică. Ele au altă misiune, nu să ticluiască jocuri și să tragă sfori în zona politică”, a mai spus Târziu.

Întrebat dacă nu i se pare o coincidență mare că într-un restaurant de cartier, nu aproape de centrul Bucureștiului, sâmbătă, la aceeași oră, jurnaliști, politicieni, oameni de afaceri și un fost șef SRI s-au întâlnit în același loc, Târziu a declarat:

  • ”Eu nu știu decât că m-am întâlnit pe stradă cu domnul Dâncu, cu domnul Popa și cu soția domnului Popa. Ne-am dat mâna, am schimbat două vorbe de politețe și fiecare și-a văzut de drumul lui. Am ajuns în restaurant, n-am văzut pe nimeni dintre cei enumerați. Nu știu dacă a fost ceva. O fi fost și s-o fi spart întâlnirea”, a mai spui Claudiu Târziu, co-fondator AUR.

 

FOTO:  Gândul.ro.