Politica

JOCUL DE-A DEMOCRAŢIA: Miniştrii Guvernului Orban al Treilea (nu al Doilea cum anunţă Unităţile Militare mass media) sunt audiaţi, pe repede înainte, în lipsa parlamentarilor PNL şi a presei

În Parlament au început la ora 9 audirile miniștrilor din Guvernul Orban 2. Audierile au loc prin videoconferință, miniștrii find în autoizolare. Fiecare audiere va dura maximum 7 minute, parlamentarii poartă şi nu prea (după cum se vede din fotografie) măști de protecție. Nici un parlamentar PNL nu participă la audierea propriilor miniștri. 

După 13 minute de la începerea sesiunii (9.13), transmisia LIVE furnizată de Camera Deputaților a picat. Cum ziariștii nu au voie să intre în Parlament din cauza situației provocate de coronavirus, nu prea se ştie decât „pe surse” şi din transmisia „livea” a parlamentarului USR, Iulian Bulai, ce anume se întâmplă în Parlament.

UMILINȚĂ pentru PSD: Parlamentarii PNL LIPSESC de la audieri, miniștrii lui Ludovic Orban trec cu voturile PSD!

Liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a anunțat un program redus, fără întrebări pentru miniștri – care au fost deja audiați de două ori. 

Primul ministru audiat a fost Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, la ora 9.06.

La ora 9.18, a fost audiat sumar, prin telefon, ministrul propus la Economie, Virgil Popescu. A primit aviz favorabil.

La ora 9.25, a fost audiat ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

La ora 9.33, ministrul propus la Externe, Bogdan Aurescu, prezent în sală la audieri, a vorbit despră măsurile luate deja de minister. El nu este în autoizolare pentru că nu a luat parte la întâlnirile liberalilor cu senatorul infectat cu coronavirus, Vergil Chițac. Aurescu a primit aviz pozitiv.

La ora 9.35, a fost audiată Monica Anisie, propusă la Educație. Aceasta a primit aviz negativ.

La ora 9.39, a fost audiat Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

La ora 9.49, a fost audiat Nicolae Ciucă, ministrul propus la Apărare – care a primit aviz favorabil.

La ora 9.55, a fost audiat Marcel Vela, ministrul propus la Interne.

BĂTAIA DE JOC CONTINUĂ: Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, a refuzat să fie audiată, după ce la precedentele audieri primise aviz negativ și fusese criticată pentru cum s-a prezentat. Și de această dată, Violeta Alexandru a primit aviz negativ, dar în lipsă. Ea nu este singurul ministru care a primit aviz negativ. La fel ca şi colega sa propusă la Educație, Monica Anisie, nu i-a convins pe parlamentari ca să îi dea votul lor de încredere.

10.06: A fost audiat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, aviz favorabil.

10.08: Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății, a primit aviz negativ la audierile din comisiile de specialitate din Parlament! Costache, care ar fi trebuit să fie în autoizolare, a mers la audieri, fără mască de protecție. Florin Bodog, fost ministru al Sănătății, l-a întrebat pe Costache de ce nu stă în autoizolare, pentru că, potrivit procedurilor, trebuie sa stea două săptămîni în izolare, fiind unul dintre cei care au fost în contact cu un infectat de coronavirus. Răspunsul lui Costache a fost halucinant: ”Dacă stăm după proceduri, nu mai facem nimic!”

Se chinuie toată lumea, ziarişti, doctori, persoane publice, să facă apel la responsabilitate în situatţa acesta de criză sanitară: să stea oamenii în casă, să nu rişte răspândirea virusului Covid 19. Românii venitţ din străinătate sunt trataţi cât se poate de prost, tocmai din disperarea de a limita riscurile, iar ministrul Sănătăţii, inconştientul infantil Costace, demolează totul. Mai întâi apare, ieri, alături de premier la conferinţă de presă pentru a anunăa că el şi Mandolină sunt posibil infectaţi şi că se autoizoleazaă Practic, validând inconştienţa atâtor persoane care ignoră recomandările autorităţilor, ei înşişi fiind  personificarea autorităţii, la câteva ore după minunea asta, inconştientul este văzut la sala de sport. Ce-i aia autoizolare? Să stea fraierii cu miile, timp de două săptămâni, el nu. Azi, apare, ca o floare, la audierile din Parlament, fără mască. Deci, se face rabat de la orice regulă democratică, se renunţă la legi, la reguli, la cutume, la orice, doar pentru a instala un guvern, şi acela un moft al unui preşedinte inconştient, totul de frica virusului, şi Costache ne râde în nas. Până aseară, erau 42 de dosare penale deschise pentru nerespectarea condiţiilor impuse de autorităţi persoanelor cu risc de răspândire a virusului.  Bănuim că pentru infantilul şi iresponsabilul ministru nu se va întocmi dosar penal. Ei sunt de-asupra legii!

10.18: Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a primit aviz pozitiv.

La ora 10.22, a binevoit să apară în sala audierilor un singur parlamentar PNL – deputatul Dumitru Oprea (Iași).

10.23: A fost audiat Cătălin Predoiu, ministrul propus la Justiție. El s-a prezentat fizic la audieri. Parlamentarii din comisiile de specialitate au decis că nu este bun ca să fie ministru al Justiției. Predoiu a primit aviz negativ.

La fel şi Ion Ștefan, supranumit ministrul ”Grindă”, a picat testul dat în fața parlamentarilor din comisiile de specialitate. Ștefan a primit aviz negativ, astfel că numărul miniștrilor respinși a ajuns la 5.

10.36: E audiat ministrul propus la Finanțe, Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost UMILIT, în comisii: Florin Cîțu a refuzat să fie premier, dar se consideră bun de ministru al Finanțelor! Însă, parlamentarii din comisiile de specialitate au o altă părere. Cîțu a primit aviz negativ pentru funcția pentru care a fost propus de premierul Ludovic Orban.

10.43: S-au încheiat audierile făcute pe repede înainte. Începe votul în plen, în condiții la fel de aparte.

Bilanțul audierilor ISTORICE din Parlament, la care au participat, fizic, doar 4 miniștri: Miniştrii propuşi în Guvernul Ludovic Orban au fost audiaţi, sâmbătă, într-o procedură specială în comisiile parlamentare, 9 dintre aceştia primind aviz favorabil, iar 7 – nefavorabil. Astfel, miniştrii de la Economie, Cultură, Sport, Afaceri Externe, Fonduri Europene, Apărare, Interne, Transporturi, Agricultură au avut aviz favorabil, în timp ce miniştrii de la Educaţie, Muncă, Sănătate, Mediu, Justiţie, Dezvoltare, Finanţe – aviz negativ. Patru miniştri propuşi au fost prezenţi în sală – ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Educaţiei, Monica Anisie; ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în timp restul au fost audiaţi în sistem videoconferinţă. 

10. 45: Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu (sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), nivel P1 după următoarea procedură:

– se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.
– în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot

11.00: Dan Barna și Cătălin Drulă (USR) au anunțat pe Facebook că USR va vota la vedere pentru învestirea guvernului Orban al Treilea.

A început votul pentru învestirea celui de-al treilea Guvern Orban. Votul a început la ora 11:00. Grupurile parlamentare intră, pe rând, în sala de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Aleșii poartă, de asemenea, măști și mănuși de protecție.

Marcel Ciolacu justifică votul PSD: În condiții normale, dacă nu ar fi existat această epidemie, cu toții am fi votat împotriva acestui guvern al PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a publicat pe pagina sa de Facebook discursul pe care l-ar fi ținut azi în fața colegilor parlamentari cu prilejul votului pentru învestitura Guvernul Orban 3. El susține că responsabil pentru situația de haos politic dublată de criza generată de Coronavirus se face PNL și președintele Klaus Iohannis, dar cu toate acestea parlamentarii PSD vor vota responsabil și nu vor lăsa România fară un guvern care să poată lua măsuri. Șeful PSD susține că în condiții normale PSD ar fi votat hotărât împotriva unui nou Guvern Orban.

 

Ştire în curs de actualizare

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *