Justitie

Jaf ca-n filme. ”Bonnie și Clyde” au furat peste 12.000 de euro de la rețeaua de magazine Panemar

Scris de 40,998

Doi clujeni au pus la cale un jaf ca-n filmele americane. Adriana și Ovidiu Stoica au reușit să fure peste 12.000 de euro din încasările Panemar. Lovitura era una simplă. Cei doi știau că într-un autoturism Mercedes se afla un plic cu peste 57.000 de lei, bani proveniți din încasările lanțului de magazine Panemar. Planul era ca Ovidiu să dea lovitura, iar Adriana să îl ajute. Astfel că au urmărit mașina respectivă, iar în momentul în care aceasta a rămas nesupravegheată, Ovidiu Stoica a spart geamurile autoturismului și a sustras întreaga sumă de bani. Jaful s-a petrecut în toamna anului trecut, pe o stradă din Cluj-Napoca. Cei doi au fost depistați la scurt timp, iar procurorii de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a cuplului ”Bonnie și Clyde”, pentru săvârșirea infracțiunii de furt califcat. 

„Fapta inculpatului Stoica Ovidiu, constând în aceea în data de 06.09.2018, în jurul orei 16.00, prin spargerea geamului portierei de la autoturismul marca Mercedes Vito ce se afla parcat pe str. Septimiu Albini în dreptul imobilului cu nr. 111 din mun. Cluj-Napoca, a sustras  din interior o pungă în care se afla suma de 57.800 lei, reprezentând încasările pe care numitul I.C. le-a ridicat de la magazinele Panemar din mun. Cluj-Napoca și loc. Florești, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt calificat prev. de art. 228, art. 229 alin. (1) lit. d) C.pen”, se arată în rechizitoriu. 

Pe soția lui Ovidiu procurorii au trimis-o în judecată pentru că i-a furnizat autoturismul cu care acesta să fugă imediat după jaf. 

„Fapta inculpatei Stoica Adriana, constând în aceea că în data de 06.09.2018, i-a pus la dispoziție autoturismul inculpatului Stoica Ovidiu cunoscând că acesta intenționează să sustragă o sumă de bani din autoturismul condus de I.C.(angajatul Panemar), autoturismul fiind folosit imediat după săvârșirea faptei de acesta pentru a-și asigura scăparea și păstrarea banilor sustrași și i-a întărit rezoluția infracțională inculpatului prin aceea că s-a aflat cu acesta în autoturism în timp ce îl urmăreau pe I.C. pe raza mun. Cluj-Napoca și l-a așteptat în autoturism în timp ce acesta, în jurul orei 16.00, prin spargerea geamului portierei de la autoturismul marca Mercedes Vito, a sustras  din interior o pungă în care se afla suma de 57.800 lei (echivalentul a peste 12.000 de euro), întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la furt calificat”, arată procurorii. 

Cei doi ”parteneri în crime” au fost condamnați recent: Ovidiu a primit 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare, iar Adriana s-a ales cu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității la RADP Turda. Mai mult, instanța a dispus ca mașina celor doi să rămână sub sechestru până la recuperarea prejudiciului. 

Dosarul se află în apel, unde cei doi au cerut pedepse mai ușoare. Curtea de Apel Cluj se va pronunța săptămâna aceasta cu o sentință definitivă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 17 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 20 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE