Eveniment

ISU CLUJ: Un avion al cărui tren de aterizare a luat foc, a aterizat pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca. Nu au fost victime

Conform unei informări a ISU Cluj, un avion la care izbucnise un incendiu la trenul de aterizare a aterizat, vineri seară, la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca. Pasagerii au fost evacuaţi, fără alte incidente. Este vorba despre un avion al Companiei Fly Egipt, zborul de la ora 19,35 de la Hurghada.

”Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale.”, transmite ISU Cluj.

UPDATE: Aeropotul a fost înschis temporar si mai multe curse sunt amânate.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo: „Cei 113 pasageri au fost evacuați în siguranță și nu sunt victime. Durează două ore până redeschidem traficul. Aeronava Fly Dubai înca se află pe pistă. S-au luat măsurile necesare pentru stingerea incendiului, pompierii Aeroportului au ajuns în mai puțin de două minute înainte ca incendiul să se extindă. Au ajuns și echipajele ISU, dar incendiul era deja stins de către serviciul de pompieri al Aeroportului. Încă nu e redeschis Aeroportul, dar nu sunt zboruri anulate, sunt doar zboruri întârziate cu aproximativ 2 ore. Avem șase zboruri care urmează sa decoleze și sper să accepte companiile această întârziere”,  a spus David Ciceo la Digi24.

Poziția Aeroportului Cluj:

„Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada – Cluj a suferit  un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță. În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian  și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30.

 

Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, domnul David Ciceo a declarat că apreciază în mod deosebit intervenția pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute și au reușit să stingă incendiul în timp record. Datorită acțiunii lor profesioniste nu au existat victime și aeronava nu a suferit deteriorări”, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportului Cluj.

UPDATE: Conform experţilor consultaţi de „Adevărul”, controlorii de trafic au observat, imediat după contactul cu pista flăcări în zona motoarelor avionului şi au alertat echipele de intervenţie care au sosit în câteva minute. Din primele date, incidentul s-ar fi produs din cauza modului în care au reuşit să manevreze piloţii avionul. A fost vorba de o aterizare atât de „trântită” încât anvelopele trenului de aterizare ar fi cedat. Din acel moment până la aprinderea incendiului au trecut numai câteva momente. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *