Rautacisme

ÎPS Andrei, vizită misionară la deținutul Horea Uioreanu: acesta și-a spus păcatele și a primit în schimb cărți bisericești

Penitenciarul Gherla este locul ideal pentru acțiunile misionare întreprinse de Arhiepiscopia Clujului. Aflat astăzi în municipiul Gherla, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuț, a făcut și o vizită în scop misionar la penitenciar. Cum a fost motivată o asemenea acțiune? Păi, dacă ne gândim că acolo își duce zilele deținutul Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, aceasta nu poate însemna decât faptul că numărul păcatelor este necuprins, iar apăsarea este și mai grea. 

Recent, Ziar de Cluj nota că Horea Uioreanu primește daune morale pentru condițiile din detenție.

Așa, ca la vreo 4.500 de euro. O sumă infimă, dacă ne gândim la ce funcție înaltă a avut actualul deținut Uioreanu. Un mizilic, cum ar veni. La răcoare, pe bani. Nici cărți nu mai trebuie să scrii. 

CITEȘTE ȘIHorea Uioreanu primește daune morale pentru condițiile de detenție

Și mai devreme, Înalt Prea Sfinția Sa Andrei, a oficiat înmormântarea bulibașei Rudi Varga, a cărei fiică este consilierul Viorică Dăncilă. O înmormântare care s-a lăsat cu niscaiva confetti aruncate din avion. 

”Orice om are în lumea aceasta și bucurii și necazuri iar atunci când pleacă la Dumnezeu, e bine ca oricărui om să-i dăm cinstea cuvenită”, declarase Andrei Andreicuț.

Prin urmare, orice om…

CITEȘTE ȘI: Sicriu înfășurat în drapelul României la o înmormântare cu confetti, oficiată de ÎPS Andrei. Mai există decență?

Astăzi, ÎPS Andrei i-a făcut o vizită lui Horea Uioreanu. Evident, doar oameni simpli. Doar deținuți de rând.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, Bogdan Ivanov, a confirmat faptul că astăzi Înalt Prea Sfințitul Andrei s-a aflat în Gherla și a făcut o vizită protocolară la penitenciar. 

Informația deținută de Ziar de Cluj a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, care a susținut că Andrei Andreicuț s-a aflat într-o vizită cu caracter misionar. 

”Într-adevăr, Înalt Prea Sfințitul a făcut o vizită astăzi la Penitenciarul Gherla. Dar a fost o vizită cu caracter misionar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Marina Oltean.

Desigur, cu toate aprobările necesare. Absolut legal. O vizită cât se poate de simplă. La un cetățean oarecare. Și el, de altfel, un om simplu. 

Doar că, conform surselor Ziar de Cluj, vizita n-a fost chiar una ordinară. Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, închis pentru fapte de corupție, și-ar fi spus păcatele direct Înalt Prea Sfințitului Andrei.

La schimb, acesta a primit câteva cărți religioase. 

Dar este cât se poate de evident, că păcatele specifice unei funcții de demnitate publică nu pot fi spuse oricărui preot de parohie. Rangurile și ierarhia se respectă cu strictețe. 

Iar acum putem înțelege mai clar că ÎPS Andrei duce povara păcatelor unor funcționari publici. Nu chiar a oricărui om de rând.

Sperăm că cele câteva cărți primite în dar de la Înalt Prea Sfinția Sa, să aibă un efect cât se poate de benefic asupra deținutului Uioreanu.

Poate vor reprezenta și o sursă veritabilă de inspirație. 

Mai știi, poate se apucă și Horea Uioreanu de scris.  

 

sursa foto: ziarullumina.ro&adevărul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *