Focus

IPOCRIZIE în stare pură: indolența PNL, mascată de incompetența PSD

IPOCRIZIA A ATINS COTE MAXIME LA CLUJ, pe seama realizării – mereu aceluiași – Spitalului Regional de Urgență în Cluj. S-au scurs peste 10 ani în care nici prim-ministrul Emil Boc, nici primarul Emil Boc, nici Alin Păunel Tișe, nici Horia Șulea nu au făcut decât să dea cu stângul în dreptul și să-și exprime preocuparea în privința unui Spital Regional la Cluj.

Atât.

Acum, după ce alianța PSD-ALDE nu a alocat sumele promise – promisiuni au fost și de la PNL, și de la PSD, nu au realizat nimic nici PNL, nici PSD – actualii peneliști de Cluj, foști PDLiști, s-au inflamat și au lansat o campanie – semnături – pentru construirea spitalului în Cluj.

IPOCRIZIA poate fi urmărită în mesajul promovat de edilul clujean, Emil Boc&Co

În sfârșit, peneliștii clujeni au prins viață. De ce? Pentru că au găsit ”dușmanul” – PSDeul lui Dragnea din București.

Adicătelea, ”ei sunt de vină”. 

Adicătelea, ”noi vrem să facem”.

Adicătelea, ”bani europeni”.

Este o ”campanie” rușinoasă întreprinsă de foști PDLiști, care au stat ani de-a rândul în funcții publice, au supt banul public și nu au mișcat un deget.

Acum, s-au trezit.

Chiar dacă puteau oricând să se afirme ca OPOZIȚIE prin proiecte concrete.

Dar o campanie fundamentată pe denigrare, o campanie negativă, axată de fapt pe ”dușman” și ”impedimentele” ridicate de acesta, nu va reuși să adune nici energii pozitive, nici semnături.

Că tot veni vorba.

Mult mai bine ar fi SĂ DEA CU SUBSEMNATUL. Cu semnături nu se produc schimbări (vezi eșecul referendumului pentru familie).

Foștii PDLiști de la Cluj au uitat că:

prima promisiune la cel mai înalt nivel în privința unui Spital Regional de Urgență în Cluj a fost lansată prin anul 1997.

Proiectul a stat la sertar cu anii.

Cine l-a încurcat pe prim-ministrul Emil Boc să realizeze Spitalul Regional de la Cluj? Criza economică? NU S-A ÎMPIEDICAT NICI SĂ TAIE SALARIILE, NICI PENSIILE ROMÂNILOR.

S-a împiedicat totuși, dar nu într-o emisiune de TV, ci în realizarea unui SPITAL EUROPEAN PENTRU CLUJENI.

Boc Premierul. 2011. Harta și degetul arătător. Promisiunile. Demonstrații pe hârtie.

Premierul Boc n-a reușit măcar să toarne fundația ori să pună prima cărămidă la Spitalul Regional al clujenilor. 

Va reuși Bocul primar mai multe?

CITEȘTE ȘIDin nou se aruncă banii pe studii de fezabilitate. Cică în octombrie va fi gata unul nou pentru veșnicul promis Spital Regional de Urgență. BONUS: Ce avioane lansa Boc pe subiect pe când era premier

Proiectul de construcție a Spitalului Regional Cluj datează din 2004, când președinte de Consiliu Județean era Marius Nicoară.

Atunci a fost identificat ca amplasament un teren în Câmpenești, dar în 2008, când Tișe a preluat mandatul de președinte de Consiliu Județean, a fost schimbată și locația, pe actualul teren din Florești.

Nu s-a făcut nimic de atunci până acum, deși mereu Nicoară, Tișe, Uioreanu – toți președinți de CJ – au venit cu declarații și promisiuni care mai de care mai mărețe.

Ulterior, Păunel Alin Tișe a găsit cauza întârzierilor: Guvernul PSD.

Încă din februarie 2018 a început victimizarea lui Păunel Tișe, care lansa în spațiul public acuzații la adresa Executivului, simțindu-se sabotat, exclus de la un proiect pe care l-a neglijat ani de-a rândul cu bună știință.

Dacă tot sunt preocupați de SĂNĂTATEA CLUJENILOR, de ce muntele de gunoi de la Pata Rât a continuat să crească, levigatul a continuat să curgă, iar nașul și finul nu au făcut nimic în privința poluării? Depozitul de deșeuri, chiar dacă NECONFORM, a rămas în continuare deschis.

CITEȘTE ȘIReplici ca la grădiniță între președintele CJ Cluj și un consilier PSD. Tișe se simte exclus de Guvern în chestiunea Spitalului Regional și se dă lovit, după ce ani la rând nici el nu a făcut nimic

În luna iulie a anului trecut, viceprimarul Dan Tarcea susținea că județul Cluj este cel mai avansat și, totodată, avantajat în privința realizării Spitalului Regional de Urgență (SRU).

Promisiunile, dar și tergiversările s-au tot succedat de-a lungul anilor, astfel încât proiectul SRU din Cluj a rămas blocat în diverse proceduri birocratice.

Orgoliile și îngâmfarea decidenților locali a făcut ca acest proiect să fie plimbat de la Ministerul Sănătății la Consiliul Județean Cluj, Primăria Florești etc. În acest fel, având toate șansele în favoarea sa, județul Cluj a rămas codaș în privința Spitalului Regional, vreme în care alte județe au făcut pași concreți și ne-au luat-o înainte. Clujul a rămas la nivelul studiilor de fezabilitate și al contestațiilor.

În toamna anului trecut, deja existau ipoteze cu privire la mutarea acestui proiect la Bistrița-Năsăud, iar aceasta deoarece Clujul nu ar fi trimis toate documentele pentru terenul pus la dispoziție și ar fi redus din suprafața terenului pentru realizarea Spitalului Regional Cluj. Ulterior, reprezentanții CJ Cluj au dezmințit aceste informații.

La începutul lunii februarie 2018, într-o vizită oficială făcută la Cluj, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, își afirma speranța ca aceste proiecte privind Spitalele Regionale să fie realizate în timpul mandatului său. Cu toate că, realizarea acestora înregistrează întârzieri, deoarece s-a început cu proiecte fantasmagorice şi studii de fezabilitate nerealiste.

În acest joc al orgoliilor și-a făcut loc și inegalabilul primar de Florești, Horia Șulea. Gurile rele afirmau că Șulea ar fi sabotat acest proiect în mandatul trecut, dând acord de construcție la niște investiții tocmai pe amplasamentul căilor de comunicare ale cândva Spitalului Regional de Urgență. 

Au continuat să curgă promisiuni din partea lui Horia Șulea pe pagina sa oficială de socializare – evident, fiecare reprezentant al autorităților locale implicate a încercat să tragă spuza pe turta sa.

Oricum ar sta lucrurile, construcția Spitalului Regional de Urgență la Cluj a rămas o temă bună pentru polemică. Dincolo de vorbe, studii de pre-fezabilitate și PUZ, carul nu s-a urnit din loc.

La Iași, modul în care au decurs etapele în vederea construcției Spitalului Regional, par să demonstreze că prin voință politică și pași consecvenți, lucrurile se mișcă înainte. 

Iar capitala Ardealului, mai mereu ”prima” la orice capitol (pe hârtie, dacă tot veni vorba) este pusă în fața unei evidențe mai puțin plăcute: orașele se dezvoltă și proiectele se realizează nu prin vorbe, ci prin acțiuni concrete.

 

Acum, foștii PDLiști au găsit cu cale să se mobilizeze, să se coalizeze pentru o cauză nobilă.

Doar că demersul penelist este marcat de ranchiună și neputință.

Succes la semnături. 

Apropos, până se construiește vestitul Spital Regional de Urgență, poate că foștii PDLiști ar trebui să se preocupe de infrastructura spitalicească din dotare, de precaritatea serviciilor medicale, de infecțiile nosocomiale și cazurile de malpraxis, într-un cuvânt, de sistemul de sănătate clujean, aflat la ananghie?!

 

sursa foto: alin tise pagina personala de facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *