Anchete

Ipocrizie gretoasa a lui Claudiu Turcus, prodecanul Facultatii de Teatru si Film Cluj, dupa acuzatiile de abuz si hartuire sexuala aparute in presa. Turcus si decanule Malita, de ce ati tacut in cazul abuzatorului Cristian Grosu?

Cutia Pandorei s-a deschis la Premiile Gopo, e adevarat, dar despre hartuirile sexuale de la Facultatea de Teatru si Film din Cluj se vorbea de ani de zile, totul fiind trecut la „si altele” de conducerea facultatii. Adica de astia de mai jos:

Acum insa, ca subiectul e hot, marturiile studentelor de la Cluj capata alta greutate.

Facultatea de Teatru si Film e sub asaltul opiniei publice, se asteapta interventia rectorului UBB, Daniel David, caci lucrurile nu pot ramane asa.

Dar nici dracu’ nu s-ar fi asteptat ca tocmai cei responsabili sa vegheze ca aceste lucruri sa nu se intample, adica fix decanul Malita si prodecanii Turcus si Bartha, fix ei s-au trezit sa ia pozitie si sa condamne grohait ca asa nu se mai poate, dom’le, ca cei care au tacut sa vorbeasca.

Pretiosul Claudiu Turcus s-a simtit chiar dator sa posteze pe facebook cum ca se impune un cod de etica, un gest infiorator de ingretosator, putind a ipocrizie. In trecutul recent, Malita, Turcus si Bartha, au acoperit miseleste scandalul abuzatorului Cristian Grosu, asistent universitar la Facultatea de Teatru si Film si actor la teatrul National Cluj, care hartuia la greu studentele voind sa le bage hamletul la ghereta.

Unde erai, domnule Turcus atunci, cu codul tau etic?

Iata ce ne-a scris chiar ieri o clujeanca:
„Buna ziua,
As vrea sa va aduc in atentie un caz foarte grav si cat se poate de prezent, care a fost si este inca ascuns sub covor pt a nu face vâlvă.
Actorul Cristian Grosu, actor la Tncj, a fost pana de curand profesor la actorie si a predat mai multi ani la sectia actorie.
In toti acesti ani a hartuit sexual un numar alarmant de studente din clasa la care preda, cat si din alte clase, incat s a ajuns ca unele din fete sa cada intr o depresie grava, una din ele fiind in pragul sinuciderii.
Mai precis de atat, acest actor a intretinut relatii sexuale cu mai multe studente din facultate, care prin natura lor adolescentina nu au putut face față si sa l refuze.
Una din mamele studentelor a aflat despre ce i se intampla fetei lor si a avertizat Facultatea de teatru si tv ca daca nu fac ceva in privinta acestei probleme absolut grave, va da subiectul la ziar, fiica acesteia fiind in stare grava de depresie, repet, cu tentinte suicidale.
Bineinteles ca facultatea s a facut ca nu aude si l a atentionat pe actor doar sa se potoleasca.
Mama fetei a venit pt a doua oara amenintand ca daca profesorul nu e tras la raspundere, adica sa fie sanctionat, adica dat afara din facultate,va face publica toata problema.
Decanul si facultatea in general nu au facut acest lucru, limitandu se doar la a i propune actorului, respectiv profesorului de clasa Cristian Grosu sa si dea demisia, pt a nu pata cu acest subiect imaginea facultatii.
Desi mama fetei si mama mai multor fete nu au curajul sa l dea in vileag pe acest actor si profesor lipsit de orice umbra de etica si umanitate, eu nu pot sa stau si sa nu incerc ca genul acesta de oameni sa fie pedepsiti sau, in acesta tara in care nu exista dreptate, macar sa se scrie si sa afle lumea despre faptele lui.
As fi lasat si eu ca viata sa si urmeze cursul si sa hotarasca ea ce se intampla cu acest asa zis om, dar dupa ce am vazut gala premiilor Gopo, unde actrita care a  vorbit despre hartuire sexuala a fost efectiv ignorata si stiind aceste informatii pe care vi le dau despre actiunile actorului Cristian Grosu, nu pot sa raman impacata ca nici macar nu am incercat ceva, indiferent de rezultat.
Mai multe detalii de atat nu am despre asta dar daca veti face o investigatie sigur veti afla detalii mai multe si mai grave pe care facultatea de teatru si tv le ascunde vizavi de acest subiect.
Pe parcursul anilor cazurile au devenit atat de dese incat m au cutremurat ca ele se ntampla intr o meserie pe care o credeam mult mai sustinuta de principii si corectitudine.
Dar se pare ca nu e nici o diferenta intre un sat uitat de d zeu sau o facultate de teatru cu privire la acest gen de subiect care deja a atins prin victime cote revoltatoare.
Sper sa scoateti la iveala aceste mizerii ascunse, pt ca altfel ele vor fi ingropate si ignorate ca multe altele din aceasta tara.
Am fost indemnata sa va scriu dv pt ca am auzit ca atingeti subiecte grave de care lumea se fereste si nimeni nu are curajul de a vorbi pe sleau despre aceste probleme care devin din ce in ce mai groaznice.
Va multumesc in speranta in care intentia mea va avea un rezultat si acest om va fi pedepsit intr un fel sau altul”
Malita, Turcus, Bartha, DEMISIA! Pe nimeni nu intereseaza dumele voastre, caci VOI sunteti responsabili pentru tot ce s-a intamplat, abuzurile sexuale au avut loc in mandatul vostru, jenantilor!