Editorial

Ipocrizia Părintelui Urbanismului de Cumetrie: Prețurile ”nu țin de pixul primarului”… Să vă arătăm cum funcționează tandemul mafiot: Urbanism de Cumetrie – Abonat la banii Bugetului local

Cum v-am mai zis, Orașul acesta pute. Iar ”grota tuturor duhorilor este Direcția de Urbanism din această primărie a tuturor celor care au pile, cunoștințe și relații, numai a clujenilor nu.”

Singurul lucru rămas intact în acest Oraș, după12 ani de Funar, a fost Planul Urbanistic de Dezvoltare cu tot cu subdiviziunile sale zonale și de detaliu. Asta se vinde prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocăria” Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani – de aici supraproducția de ”imobiliare”. În mod normal la ce bulă imobiliară există în Cluj-Napoca, la cât de multe ”bloace” plantate printre case stau goale, prețurile ar fi trebuit să scadă. Dar mafia ”urbanistică” este aceeași cu mafia firmelor abonate la bugetul local și care face toate mizeriile de lucrări ”de investiții” de cea mai jalnică și îndoielnică calitate. Din această jalnică și îndoielnică calitate a lucrărilor executate din banii publici rezidă osânza care le permite să țină ”bloacele” goale. Să țină prețurile sus. În nesimțirea lui de individ care nu dă doi bani pe proprietatea privată a altora (vezi de exemplu mașinile proprietate privată, vezi distrugerile de proprietate pentru care se judecă clujenii între ei de ani de zile, vezi exproprierile abuzive) decât a cumetriilor politico-economice personale, Baronul OSĂ zice că nu în semnătura lui stau prețurile. Credeți că întâmplător avea Emil Boc ștamiplă cu semnătura sa și că, cu totul întâmplător, acea ștampilă a fost descoperită pe câteva zeci de autorizații de construcție date la date în care titularul nu mai era primar, iar pupilul încă nu devenise primar? Mai citiți odată care e procesul bielă-manivelă al caracatiței Urbanism de Cumetrie – Abonament la banii Bugetului local, pentru a vă răspunde cum Baronul OSĂ intervine brutal în mecanismul economiei de piață, sub ochii bovini ai procurorilor DNA STS Cluj.

Credeți că întâmplător, în primăria clujeană, aprobările pentru autorizaţile de construire se obţineau/obțin greu şi totodată uşor? Începutul era/mai este greu. Erai plimbat de la Ana la Caiafa, de la Biroul urbanism condus de Corina Ciuban, la secretarul general al primăriei, ulterior jurist, ulterior naiba mai știe, Aurora Ţărmure.

Numele au rămas aceleași, la ani de zile de când Apostu și-a digerat pita amară a pârnăii. Apucăturile sunt aceleași. La fel se lucrează și acum: rece, calculat, organizat, prin abuz, fals, uz de fals, rea credință – nu cred că există prevedere a Codului Penal în materie de urbanism să nu fie aplicată în interes de grup infracțional organizat – că asta a ajuns Direcția de Urbanism din ”bocăria” Cluj-Napoca.

Și vine Baronul OSĂ să-și dea singur o limbă de PR în dos și să mintă ipocrit la una dintre emisiunile sale de chitanțier:

„Spuneți numai jumătate de adevăr. Asta mă deranjează. Noi nu putem interveni în economia de piață. Dacă am ales calea democrației, atunci mergem pe macanismele cererii și ofertei. Acuma nu ne certați pe noi că am creat condiții bune de viață și lumea vrea să vină la Cluj. Nu noi suntem vinovați pentru treaba aceasta. Este un mecanism specific economiei de piață pentru că trăim în democrație, care înseamnă un raport între cerere și ofertă, unde noi nu putem interveni, nici să plafonăm, nici cu alte lucruri care contravin principiilor din Constituție sau din Uniunea Europeană. Ceea ce putem face este să  continuăm procesul de extindere a Clujului, cu un nou cartier, să implementăm metroul, trenul metropolitan, centura, să avem un oraș verde nepoluant, asta putem face noi. În rest, regulile care țin de reglarea pieței nu sunt la îndemâna noastră. Și asta, repet, ar trebui să o spuneți. Nu ține de Primărie să regleze piața. Dacă îmi arătați o economie de piață unde Primăria poate interveni pe piață să o regleze ținând cont de Constituția statului respectiv, mai discutăm. Piața se corelează cu dezvoltarea economică. (…) Noi avem grijă de cei care o duc mai greu. Am cumpărat 120 de locuințe pentru cei în dificultate, în Cluj-Napoca și în zona metropolitană. Construim în continuare locuințe sociale, cum sunt cele de pe Sobarilor. Punem bani și ajutăm cu plata chiriei pentru cei în dificultate. Nu mă puneți să reglez piața că nu ține de pixul primarului”,

Aia cu ”avem grijă de toți” și alte bla-bla jenante despre ”Clujul Oamenilor, nu pentru Profit”, să le-o spui cumetriilor tale politico-economice – nouă zi-ne când ai fost ultima dată la Pata Rât în ultimii 20 de ani de când parazitezi Orașul în numele altora, nu al clujenilor? Îți spunem noi: NICIODATĂ. Iar când dai locuință socială ditamai avocatului, sconsiler local de-al partidului tău, mizeria este și mai evidentă, minciunile pe care le rostogolești în spațiul public și mai jalnice.

În rest, Măiestrică, pe aia cu nu ține de pixul lui matale tot ai să ajungi într-o zi să o scrii și pe o coală A4 în fața unui procuror, de mână cu întreaga gașcă a tandemului Urbanism de Cumetrie – Abonament la banii Bugetului local. Așa să ne ajute Dumnezeu!