Din oras

IPJ Cluj recunoaște că sunt în Cluj-Napoca intersecții prost semnalizate. Șoferii, puși în pericol de incompetența celor din comisia de circulație

Șoferii clujeni au semnalat în repetate rânduri că există în Cluj-Napoca intersecții unde semnalizarea rutieră nu este corepunzătoare pentru a ști exact cine are prioritate. Din acest motiv există un risc crescut de accidente. Cum cei responsabili, adică Primăria Cluj-Napoca, nu au luat măsuri șoferii au făcut sesizări la IPJ Cluj care a recunoscut proasta semnalizare și a menționat că va solicita administratorului drumului să refacă semnalizarea.

Sunt două cazuri semnalate de șoferi, respectiv intersecția dintre străzile Barc I și Barc II din Someșeni, și intersecția dintre Moților și Petru Maior și posibilitatea de a vira la dreapta.

În cazul intersecției din Someșeni, IPJ Cluj a confirmat faptul că semnalizarea rutieră este necorespunzătoare și va solicita Primăriei să reglementeze respectiva intersecție.

De asemenea, a fost solicitat punctul de vedere al IPJ Cluj cu privire la posibilitatea de a vira la dreapta dinspre Moților spre strada Petru Maior, având în vedere existența liniei dedicate transportului în comun.  Și în acest caz, polițiștii au contata că mijloacele de semnalizare rutieră nu sunt în concordață și au solicitat comisiei de sistematizare a circulației să reglementeze circulația.

Până când cei de la sistematizarea circulației se vor pune de acord asupra semnalizării rutiere din cele două intersecții, soferii riscă zilnic să fie protagoniștii unor accidente în care va fi foarte greu de stabilit cine se face vinovat.