Rautacisme

Ionuț Vasile, ”premiat” cu încă șase luni în executivul DNA Cluj

Scris de 1406

Consiliul Superior al Magistraturii l-a ”premiat” pe procurorul Ionuț Vasile, actualmente șeful DNA Cluj. În cadrul ședinței de marți, 29 martie, a Secției pentru procurori din CSM, s-a decis prelungirea delegării procurorului pentru încă șase luni. Procedura este una pe cât se poate de normală, dat fiind că șefia DNA Cluj, după pensionarea magistratului Anca Mărincean, nu are încă un titular pentru un mandat pe o durată de doi ani. Cu toate acestea, în cele șase luni de la preluarea conducerii Serviciului Teritorial Cluj al DNA, comunitatea nu a observat nicio schimbare.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcția de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din
cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului VASILE IONUŢ, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 17.04.2022, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”.

Dosarele aflate în lucru la DNA Cluj par să rămână în continuare în așteptare, iar perchezițiile la persoane cercetate pentru fapte de corupție, cerute și coordonate de vreun procuror al DNA Cluj par să devin istorie antică.

Cu toate că echipa DNA Cluj a fost înlocuită în proporție de 90% cu magistrați tineri, rezultatele acestor schimbări nu sunt vizibile. Pare că procurorul Ionuț Vasile are mai multe victorii dintr-o funcție simplă (dat fiind că recent a fost condamnat la închisoare cu executare edilul din Baia Mare – Cătălin Cherecheș, cercetat și trimis în judecată de către acesta) decât în funcții manageriale.

DNA Cluj a devenit o instituție retrasă, aproape inexistentă pentru comunitatea din județul Cluj. Comunicarea instituției cu mass-media/cetățeni este la fel de inexistentă precum dosarele finalizate din ultimii doi ani.

În următoarele șase luni, Ionuț Vasile își pregătește planul de management cu care să obțină mandatul de șef al DNA Cluj cu drepturi depline, iar în ianuarie ST Cluj ar urma să prezinte încă un raport cu o activitate redusă, procurorul de la Biroul Teritorial de la Baia Mare fiind mai eficient decât echipa de la Cluj-Napoca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE