Anchete

Ionuț Geană, noul Cristi Matos al Clujului

Ionuț Geană, fost lider al tineretului pesedist din Cîmpia Turzii (ejectat până și din acest partid de ”caracter” ce este) era, cel mai probabil, un spermatozoid în oul lui tac-su în momentul în care numitul Cristian Matos inventa genul de ”afacere” a sugerii banului public de la primarii de comune pentru diverse ”campanii publicitare” care conțineau ”monografia comunei” și alte bla-bla-bla-uri scoase în ediții extrem de limitate, la prețuri de lux. Cu parandărăt inclus.

Plus alte căcaturi de promovare a diverse categorii profesionale cu scopul de a le suge banul, reciproc avantajos, mimând ”promovarea”.

Cristian a lucrat mulţi ani în mass media din Satu Mare şi în cea regională, dar şi în promovare turistică sau consiliere politică. Genul de ”sconcsiliere” pe care papagalul în costum aruncat cu furca pe el crede că l-a inventat și patetntat. S-a fumat deja.

Ziar de Cluj a cerut deja să vadă ce fel de contracte a contractat acest individ, iar cineva din CJ Cluj s-a simțit dator să îl informeze că e ”în vizor”, altfel nu ne putem explica reacția de tip ”tișe” (și ăsta când l-am luat la bani mărunți ne-a acuzat de șantaj – suntem obișnuiți atât cu boschetarii politici, cât și cu cei de presă).

Nespălatul moral în costum (suntem extrem de nerăbdători să vedem ”războiul” pe care-l va declanșa) doar trebuie să își mai lase barbă pentru a semăna perfect cu bietul Matos. Că omul, în final, după ce a ”coborât” dinspre Satu Mare spre Sălaj, Bistrița-Năsăud, ca să facă căcatul praf în Cluj ca și consilier de imagine al lui Daniel Buda, Marius Nicoară și Horea Uioreanu, s-a sinucis în Alba, urmărit de niște cercetări pentru înșelăciuni,

Cristian Matos  – jurnalist și fost consilier personal al deputatului PNL Romeo Nicoară (politician din Satul Mare), și-a pus capăt zilelor într-un mod crunt: s-a spânzurat cu cureaua de la pantaloni pe un pod din județul Alba. Gestul său a șocat întregul județ Alba.
Aproapiații acestuia spun că avea mai multe datorii, suferea de mai multe afecțiuni și avea și probleme cu alcoolul.

Matos își făcuse o editură, Editura Nereamia Napocae, prin care a editat tot felul de lucrări pe bani publici grei – cam toate finalizate cu scandal. Astfel un film documentar realizat de echipa editurii clujene Nereamia Napocae reprezentând o serie de biserici monumente istorice din Sălaj ar fi fost însușit de reprezentanții Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Sălaj, susținea Matos în 2004. Între editură și instituția culturală a fost semnat în 11 decembrie 2003 un contract referitor la editarea și publicarea unui catalog al bisericilor monumente istorice din Sălaj, dar, cică, contractul nu includea filmul documentar. Cu toate acestea, vorbim despre o sumă de 30 de milioane de lei (vechi) de la Ministerul Culturii și Cultelor pentru realizarea acestui catalog. Care nu s-a mai realizat nicodată, motivul fiind faptul că nu știm ce film ar fi fost însușit, fără drept, de către DCCPN Sălaj. 

Mai bine de 8.000 de euro au disparut in conturile editurii de apartament Neremiae Napocae dupa un scandal penal. Banii vin din fonduri europene si erau destinati tiparirii unui catalog al bisericilor de lemn monumente istorice din judetul Salaj. Firma a incasat banii dar nu a respectat prevederile contractuale.

Cam asta ar fi cu acest Cristian Matos pe care, Ionuț Geană îl cam plagiază. Inclusiv în filmulețe de prezentare de comună pe bani de la buget nepermis de mulți față de munca prestată (apropos, amenințarea că se va lupta de va culege praf împotriva lui Liviu Alexa a făcut-o de pe numărul de telefon de pe care a trimis ieri reclamă la un video despre primăria Ciurila – pe care, repet, a primit o căruță de bani, rog procurorii să verifice). Să țineți minte numărul de telefon, care apartine ”redacției” Ziar Medical, pseudo publicație deținută de Geană. Dacă aveți niște bani publici de azvârlit. Cu parandărăt inclusive.

Nici măcar nu doresc să îmi aduc aminte cum se miorlăia pe lângă mine acest nimeni în drum (Ionuț Geană) să-i fiu ”partener” de fake-uri ”sconcsilieristice” atunci când a descălecat în Cluj-Napoca. Dar, la o adică, îmi accesez arhiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *