Editorial

Iohannis și ai lui nu-s nebuni, sunt prea inteligenți

Scris de 269

Pentru oricine vrea să vadă realitatea, nebunia cu criza politică din România este opera lui Klaus Iohannis. Restul, cum ar fi Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și celelalte preaplecate capete din PNL sunt doar niște umili executanți care se cred mari politicieni.

Cum ne-am ales cu criza, pe scurt: lui Iohannis nu i s-a împlinit visul, ideea fixă cu „Guvernul meu”, pentru că USR nu i s-a supus. Așa că, a dat afară USR. Spera la un guvern minoritar PNL-UDMR, adică în sfârșit „Guvernul meu”. Cineva, nu știu cine, i-a băgat în cap ideea că ăilalți, adică PSD, USR, AUR, sunt proști. Sau, poate că nu i-a băgat-o nimeni, i-a venit lui, la golf. O nebunie, nu?

Încăpățînarea cu care Iohannis se luptă să-și impună „Guvernul meu” mă duce cu gândul la o definiție celebră a lui Camil Petrescu, care sună așa: „Ce e nebunia? O idee accentuată într-un cap singur”. Iar încercarea de punere a ei în operă, cu sprijinul neprecupețit al găștii formate în jurul lui Cîțu, la Mario Reading, unul dintre cei mai importanţi exegeţi ai operei lui Nostradamus, care spunea așa: „Un nebun creează mai mulţi nebuni, iar mulţi nebuni creează nebunia”. Cam așa ne-am ales noi cu balamucul la care asistăm acum.

Dar, totuși, sunt ei, oare, cu adevărat nebuni? Nici vorbă. Toți sunt oameni inteligenți, că altfel nu ajungeau unde sunt acum. Și-atunci, de unde nebunia aceasta a lor de a arunca o țară aflată într-o criză sanitară fără precedent, cu sute de morți zilnic, într-o criză politică? Că numai de asta nu aveam nevoie. Care să fie explicația? Caut să-i înțeleg, dar, sincer, nu mă duce capul. Mărturisesc, sunt prea prost pentru inteligența lor. Așa că am căutat răspunsul la alți oameni inteligenți, poate nu la fel de inteligenți ca Iohannis și ai lui, dar totuși inteligenți. Și mă luminez. Aflu de la regretatul Alexandru Paleologu că: „Oamenii inteligenţi ating cote de prostie pe măsura inteligenţei lor”. Carevasăzică la mijloc nu e nebunie, e prostie. O prostie făcută nu de proști, ci de niște oameni prea inteligenți. O prostie nemărginită, nemărginită cât inteligența lor. E bine, m-am liniștit, suntem pe mâini bune.

Ce va fi pe mai departe? Inteligenții din PNL se vor preface că negociază cu proștii din USR, dar vor sfârși prin a-și uni inteligența cu inteligenții din PSD și vor guverna țara cum să le fie lor mai bine. Iar Iohannis… Iohannis, dezamăgit că nu are „Guvernul meu”, dar împăcat că măcar a rămas cu „România mea”, va vizita ce n-a apucat să viziteze până acum, va juca golf, va schia. Cât despre noi… noi nu contăm.ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 2 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 4 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 4 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 6 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 8 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 8 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 9 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE