In vizor

„Dacă nu apar probleme suplimentare”, artera horror din satul Florești, devenită o stradă a Ero(r)ilor, ar putea fi gata la sfârșitul anului 2022

Promisiuni repetate pentru reabilitarea străzii Eroilor, deși în prezent se lucrează abia la partea procedural-birocratică, de pregătire a proiectului tehnic. Una dintre arterele principale din satul Florești, strada Eroilor, ar putea vedea asfaltul abia la anul. Edilul comunei, Bogdan Pivariu, a oferit o estimare în privința execuției lucrărilor de modernizare, procedură ce ar putea începe în aprilie 2022. Potrivit celui mai optimist scenariu vehiculat de reprezentanții autorităților comunale, floreștenii ar putea circula pe o stradă fără erori către finalul anului 2022 sau poate chiar începutul lui 2023. 

Strada Eroilor din Florești – o arteră a erorilor

„Eu estimez că, luând în calcul toate contestațiile, și dacă lucrurile merg conform planului, undeva în luna aprilie să atribuim contractul de execuție.

Deci, atunci să înceapă lucrările efectiv.

Dacă toate lucrurile merg cum trebuie și nu apar probleme suplimentare, strada ar trebui să fie gata la sfârșitul anului 2022”, și-a exprimat speranța Bogdan Pivariu, primarul de Florești, în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Autoritățile din Florești au aprobat recent un proiect de hotărâre pentru avizarea lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici privind „Modernizare strada Eroilor”.

Strada Ero(r)ilor – etapa procedurilor birocratice

Deși tema modernizării străzii Eroilor din satul Florești adună vechime, administrația locală derulează etapa realizării părții tehnice a proiectului: 

„Față de ceea ce era, am obținut în plus o bandă de circulație.

Este foarte important pentru că atât Poliția Națională, cât și cei de la ISU ne-au transmis că este necesară pentru siguranța circulației. 

În ceea ce privește execuția, momentan suntem în faza de a face proiectul tehnic pentru a scoate la licitație doar execuția”, a mai explicat Pivariu. 

În luna ianuarie 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă de execuția lucrărilor de reabilitare a străzii Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Potrivit proiectului asumat de autoritățile comunei, strada Eroilor va beneficia de 3 benzi de circulație, în loc de 2 benzi, plus o pistă dedicate bicicliștilor. 

CITEȘTE ȘI: Pivariu reface studiile pentru strada Eroilor: strada va avea trei benzi de circulație și piste de biciclete

Lucrările presupun asfaltarea unui sector de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați.
Valoarea lucrărilor de finalizare a străzii Eroilor este estimat la peste 12,3 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Modernizarea străzii Eroilor din Florești va fi gata la finalului anului 2022. Licitația pentru lucrări se reia după ce Primăria a reziliat contractul cu firma Napoca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *