Politica

IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în urmă cu puțin timp, că propunerea PNL pentru funcția de ministrul al Educației este Ligia Deca. Premierul Nicolae Ciucă i-a adus și un elogiu luni lui Sorin Cîmpeanu, care a demisionat în urma scandalului de plagiat, susținând că, prin plecarea sa, acesta „a ales să se sacrifice” pentru ca proiectul România Educată să meargă mai departe. Întrebat despre ancheta vizând plagiatul tezei sale de doctorat, Ciucă a evitat să răspundă ceva concret, spunând că va „pune la dispoziție tot ce este necesar ca să se elucideze”.

Prim ministrul a declarat că Ligia Deca a lucrat la elaborarea legilor educației și că va putea ”prelua din mers” acest minister.

CITEȘTE ȘI: PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis

Ligia Deca, primele declarații după votul liberalilor: ”Interpretez încrederea primită ca o misiune”

”PNL și-a asumat proiectul „România educată” și interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului și îmi doresc în continuare să duc la bun sfârșit ceea ce predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaționalizarea viziunii `România educată`”, au fost primele declarații ale Ligiei Deca.

Întrebată ce va face în privința plagiatului, având în vedere și declarațiile președintelui Iohannis, care a spus că avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, Ligia Deca a răspuns: ”vom operaționaliza România educată în literă și în spirit în conformitate cu declarațiile președintelui din această dimineață și cu toate evoluțiile legislativă din ultima vreme”.