In vizor

Iohannis promite vaccinare anti-COVID-19 când, la sfârşitul lunii noiembrie, sunt LISTE DE AȘTEPTATE pentru vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal este de negăsit în acest moment în România – lipsește atât din cabinetele medicilor de familie, unde în mod normal ar trebui să fie distribuit gratuit pentru anumite categorii de persoane considerate cu risc de îmbolnăvire, cât și din farmacii, de unde persoanele care nu beneficiază de vaccinul administrat gratuit ar fi trebui să și-l poată cumpăra.

În farmacii, vaccinul lipsește din cauză că cererea a fost, anul acesta, în premieră, de aproximativ 5 ori mai mare decât oferta, lucru care nu a fost anticipat, potrivit explicațiilor medicilor consultați de HotNews.ro și reprezentanților companiei care aduce vaccinul în România. În 6 noiembrie, Ministerul Sănătăţii dădea asigurări că, în cabinetele medicilor de familie, vaccinul antigripal va ajunge cu întârziere – undeva în jurul datei de 20 noiembrie.

Lucru care nu s-a întâmplat.

„Unele farmacii au făcut liste, altele nu. Ce să le spunem acelor pacienți. Nu pot să spun dacă în anul acesta va ajunge vaccinul. Nu s-a întâmplat niciodata ca în acest an, să nu avem nicio fiolă de vaccin”, a explicat, pentru stiripesurse.ro, o farmacistă.

Practic, Apostolii Pandemiei cer ca lumea să se vaccineze antigripal dar nu pot să ofere vaccin şi atunci declară că lumea nu vrea să se vaccineze.

Şi situaţia se repeteă, identic, în fiecare an. Anul acesta, în 30 ianuarie, reporterii Libertatea au încercat să cumpere vaccin antigripal. Rezultatul? O situație critică: ZERO vaccinuri antigripale în farmacii. Şi recomandarea: „Mai bine luați Vitamina C!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *