Justitie

Ioana Chereji, PR manager NEVERSEA, despre audierile de la DIICOT: Corneliu Ladin nu face parte din organizatorii UNTOLD sau NEVERSEA

Procurorii DIICOT au efectuat astăzi mai multe percheziții într-un dosar în care se fac cercetări pentru înșelăciune și spălare de bani. Presa l-a indicat pe Corneliu Ladin ca fiind printre cei 11 indivizi conduși la audieri, după finalizarea perchezițiilor. De numele acestuia se leagă cele mai importante evenimente din țară precum UNTOLD, NeverSea, Sunwaves, turneul muzical al artistei Delia, etc.

Citește și:

DIICOT l-a dus la audieri pe Corneliu Ladin, organizatorul festivalurilor Neversea și Sunwaves, acuzat de înșelăciune și spălare de bani

Dat fiind că Ladin a fost perceput ca membru în echipa care a organizat festivalul Neversea, Ziar de Cluj a luat legătura cu Ioana Chereji – managerul pe partea de comunicare pentru UNTOLD și Neversea. Aceasta susține că au existat relații contractuale cu firma lui Ladin, însă doar pentru furnizare de servicii, fără ca acesta să fie în board-ul organizatorilor.

„Doresc să precizez că persoana la care faceți referire nu se numără printre organizatorii UNTOLD sau Neversea. Corneliu Ladin si firma acestuia a fost unul din furnizorii de echipamente tehnice. Corneliu Ladin si Arena Event nu au mai facut parte din lista de furnizori pentru UNTOLD 2021 si nici nu face parte din lista de furnizori ai UNTOLD si Neversea 2022.”, explică PR managerul UNTOLD și Neversea, Ioana Chereji.

Miza DIICOT: 16 milioane de dolari

Procurorii DIICOT au dus la audieri, joi, mai multe persoane, între care și colaboratorul Neversea și Sunwaves, Corneliu Ladin (foto), pe care îi acuză că au falsificat documente prin care au determinat o bancă să le facă plăți în numele unui offshore, au declarat surse pentru G4Media. Este vorba de 16 milioane de dolari pe care gruparea le-ar fi încasat ilegal.

  • Raisa Ladin, o rudă a lui Corneliu Ladin, a reprezentat un offshore din Belize în perioada 2015-2017, condus la acea vreme de un rus rezident în SUA. Procurorii suspectează că gruparea din care făcea parte Ladin spăla bani pentru mafia rusă
  • În 2021, Raisa Ladin nu mai avea nicio legătură cu offshoreul, care este controlat acum de un român, dar procurorii susțin că Raisa Ladin a falsificat documente prin care susținea că este în continuare reprezentantul offshore-ului și a determinat astfel OTP Bank să-i facă plăți.
  • Procurorii DIICOT suspectează și faptul că gruparea spăla bani pentru mafia rusă. Spălarea de bani se făcea prin Arena Events, firma care organizează Neversea, au mai declarat sursele judiciare.

La audieri sunt duși doi avocați, un executor judecătoresc și doi reprezentanți ai OTP Bank.

De menționat ar mai fi că offshore-ul din Belize a fost anchetat de Parchetul General și a avut conturile puse sub sechestru până în august anul trecut. În decembrie, procurorii au dispus clasarea dosarului.

Raisa Ladin și ceilalți membri ai grupului au scos banii din bancă după ce sechestrul a fost ridicat parțial de procurorii Parchetului General, deși nu mai aveau nicio legătură cu compania offshore, au mai explicat sursele G4Media.