Focus

Ioan Bene, condamnat definitiv la închisoare, este dat în urmărire. Horea Uioreanu și Vasile Pogăcean au fost duși deja la Gherla

Horea Uioreanu, Vasile Pogăcean și Ioan Bene au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare în dosarul Mită la Consiliul Județean. Polițiștii au pus în aplicare, miercuri, mandatele de executare a pedepsei în cazul celor trei. Uioreanu și Pogăcean au fost duși la Penitenciarul Gherla, în timp ce omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire, acesta fiind plecat în vacanță.

”Pe numele a doi bărbaţi din municipiul Cluj-Napoca, respectiv comuna Iclod, județul Cluj, au fost emise mandate de executare a unor pedeapse de 6 ani și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, tentativă de complicitate la infracțiunea de spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv 3 ani închisoare pentru dare de mită. Polițiștii efectuează cercetări privind un al treilea bărbat care a fost dat în urmărire”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

În mai 2016, Uioreanu a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel Cluj i-a redus pedeapsa cu 2 luni. În cazul lui Uioreanu se adaugă și pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care acesta a fost condamnat pentru obținere de informații clasificate de la un subofițer SRI. În acest dosar, procurorii susțin că SIlvia Bălaj, subofițer SRI și mama acesteia i-au furnizat informații clasificate fostului președinte al Consiliului Județean Cluj.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare, iar Vasile Pogăceanu, la 3 ani de închisoare.

Fostul consilier judeţean PNL Ioan Petran la 3 ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Detalii despre sentința definitivă și dosarul în care au fost cercetați Horea Uioreanu și ceilalți condamnați citiți AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *