Editorial

Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, a legitimat ospataria culturala "Balul Operei"

Nu mi-e inca foarte clar cu ce s-a imbunatatit activitatea UBB de la alegerea ca rector a academicianului Ioan Aurel Pop.

Din 2012 pana azi, am simtit ca domnul Ioan Aurel Pop este orice, numai manager de universitate nu. Toata ziua e plecat pe la conferinte. Conducerea reala a UBB e lasata pe mana altora, atat de profesionisti, incat l-au facut pe rectorul Ioan Aurel Pop sa faca nani izolat in cabinet, in timp ce o firma de constructii, aceeasi, castiga zeci de contracte prin incredintare directa, cu universitatea clujeana. SC Rombianca Prestcom SRL este abonata la contractele publice ale UBB Cluj, mai ales la cele incredintate direct, si a incasat in ultimii patru ani de la universitate 5,2 milioane de lei.

Scrutand cu privirea doar sferele inalte ale discutiilor despre romanism, academicianul (!) Ioan Aurel Pop a tolerat recent un caz flagrant de plagiat. Cel al lui Bogdan Rosca, seful Radio Cluj, care a copiat sarguincios zeci de pagini din lucrarea de licenta a unui coleg. Chit ca membrii Comisiei de Etica a UBB s-au miscat rapid denuntand plagiatul, procedura de anulare a diplomei si cea de sesizare a organelor abilitate sa inceapa urmarirea penala pentru furt intelectual a lui Bogdan Rosca nu au fost demarate. Ele picau strict in sarcina rectorului Ioan Aurel Pop. Care nu a avut timp, academician fiind, de un plagiat, ci a preferat o vizita de inalt angajament cultural in Cuba.

Relatia UBB cu presa din mandatul lui Pop e la fel de distrusa ca pe vremea lui Marga.

Spre deosebire de Marga, academicianul Ioan Aurel Pop a mai adaugat un piron in usa cu care UBB se izoleaza tot mai mult de lume in ultima vreme.

Domnul Ioan Aurel Pop s-a dus sa ia titlul de Senior al Cetatii de la organizatorii Balului Operei, legitimand aceasta susa culturala care, cu o seara inainte, asezase masa intinsa de bodega pe ditamai scena Nationalului clujean.

Nu spun ca nu merita titlul de Senior al Cetatii, e un om care a contribuit mult la renumele Clujului, dar ar fi putut foarte bine sa refuze sa fie prezent. Cum a facut Marga, care niciodata nu s-a caciulit pentru un premiu de orgoliu.

Un lucru e insa imbucurator. Spre deosebire de coltosul de Marga, Ioan Aurel Pop e mai monden. 

Asa ca sper sa il vedem si pe mai departe acceptand sa participe si sa incaseze diplome si de la evenimente mai populare precum „Slana Fest” sau „Festivalul Berii” sau sa il vedem cu vreo taraba la vreun Targulet Vintage, vanzand amintiri de pe vremea cand era un om de cultura integru. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *