In vizor

Copilaria nu ar trebui sa insemne foame. Bloggerul Zolty vrea sa le dea o adevarata masa de duminica micutilor sarmani

Scris de 429

Pentru cei mai multi dintre noi, amintirile copilariei inseamna vacantele la bunici, serile petrecute pe ulita satului, scaldatul in rauri reci sau murdare, prieteni noi si nazbatii care mai de care. Copilaria e lipsita de griji. Sau ar trebui sa fie. Cateodata, insa, copilaria inseamna sa iti doresti o masa buna, macar duminica. “Ne plimbam pe strazi si simteam mirosuri de tot felul de bunatati. Cat ne-am mai fi bucurat daca ne invita cineva la masa… Dar n-am avut noi norocul asta”.

Sunt amintirile lui Egyed Petru Zoltan, bloggerul Zolty din Bogata, cum il cunosc majoritatea internautilor clujeni. El e clujeanul care stie ce inseamna, la propriu, zicala “nu avea dupa ce bea apa”. Nu e bogat nici acum, din contra, singurul lui venit inseamna o pensie de handicap din partea statului, de doar cateva sute de lei.

Pentru ca niciun copil nu ar trebui sa treaca prin ce a trecut el, Zolty isi doreste sa ajute, macar duminica, o mana de copii saraci. Sa le faca de mancare, sa le cumpere un desert, sa le poata oferi o masa bogata macar o data pe saptamana.

“Imi aduc aminte de o perioada a copilariei mele in care am rabdat mult de foame. Cat mi-ar mai fi placut ca cineva sa-mi dea ceva de mancare. Am rabdat multa foame pe timpul scolii, nici nu credeam ca poate fi mai rau de atat. Dar au urmat zile in care mancam o data, de doua ori.  Ne plimbam duminica pe strazi si simteam mirosuri de tot felul de bunatati. Cat ne-am mai fi bucurat daca ne invita cineva la masa, dar nu am avut noi norocul asta”, isi aminteste el.

Acum, de cate ori vede un sopil sarman, se regasteste in el. Si daca pe el nu a avut cine sa-l salveze, Zolty vrea sa salveze singur macar o parte din copiii saraci ai satului in care locuieste. Dar pentru asta are nevoie de ajutor. Nu poate organiza patru mese pe luna, nu are bani decat pentru una.

“Vrea cineva sa vada niste copii fericiti duminica? Am facut un calcul si cred ca 50 de lei ar fi de ajuns pentru a putea satura 7-10 copii sau poate chiar si mai multi. Eu as vrea foarte mult ca la desert sa le ofer si cate o inghetata, pe cheltuiala mea”, mai spune Zolty.

Pentru acei copii, spune el, o masa calda, din suflet, conteaza enorm. Si pentru el ar fi contat in urma cu ani buni.

“M-as bucura mult daca s-ar gasi cineva interesat de acest proiect. Eu o sa incerc sa mai caut sponsori si am incredere ca Dumnezeu imi va trimite oameni care sa aiba dorinta de a ajuta”, incheie clujeanul.

sursa foto: zoltybogata.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE