In vizor

Între fantezie și realitate: cică, drumul de acces la investițiile din Lomb va fi utilizabil într-o săptămână. Și la vară vin investitorii. Dar cum rămâne cu alunecările de teren?

Scris de 475

Alexandru Coroian, directorul societății Cluj Innovation Park, care administrează investițiile din Lomb (Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative – CREIC – și Centrul de sprijinire a afacerilor – TEAM) avansează niște termene care merg spre fantezie: drumul de acces spre Lomb va fi accesibil într-o săptămână și primii investitori vor veni în iunie, cel târziu în iulie. Trebuie să ținem cont de nuanța exprimării directorului societății Cluj Innovation Park : drumul va fi accesibil, nu va fi gata. Adică, va tasa niște pietriș și va mai aștepta niște alunecări de teren. Apoi, dacă se surpă iarăși drumul, apare eterna scuză a administrației publice locale – nu ei sunt de vină, ci alunecările de teren.

“În ceea ce privește stadiul pregătirilor pentru a începe funcționarea acolo, acestea sunt în linie dreaptă, aceasta însemnând că avem conectate apa, gazele, partea de curent se află în lucru și va fi gata într-o săptămână – două, iar partea de ape menajere este de asemenea spre final. Din alte puncte de vedere, suntem în stadiu avansat cu pregătirea obținerii autorizației de funcționare, să obținem autorizație ISU, semnarea contractelor pentru furnizorii de utilități (apă, curent, gaz), lucrările de distribuție sunt aproape gata, iar odată cu ziua de astăzi practice contractul de administrare ne va permite să derulăm procedurile pentru selecția viitorilor rezidenți. Din acest punct de vedere pot să vă informez că practic în următoarea ședință veți avea pe masă regulamentul parcului industrial Cluj Innovation Park”, a declarat Alexandru Coroian, în ședința de Consiliu Local de luni, 14 mai.

Este atât de optimist încât crede că până la finalul anului, atâtea firme vor fi în Lomb, că nici nu mai este loc să arunci un ac.  

“Ne temem că spre finalul anului nu o să mai avem spații în această structură”, a precizat Coroian.

Într-o săptămână, drumul de acces va fi utilizabil.

“Practic a început funcționarea, noi funcționăm, dar așteptăm rezidenții. În iunie veți avea pe masă regulamentul care va include procedura de selecție. În iunie, poate în iulie vor fi primele contracte semnate. Lucrările de amenajare a drumului de acces se află în plină desfășurare, iar conform asigurărilor primite de la ei, într-o săptămână drumul de acces va fi utilizabil”, a spus Coroian.

Vă reamintim că în dealul Lomb alunecările de teren sunt atât de puternice încât aleile, trotuarele și platformele din beton de la TEAM sunt afectate serios de alunecările de teren.

Citește și:

Plimbare prin “investiția Tetris” din Dealul Lomb a municipiului Cluj-Napoca – VIDEO

SE SURPA minciunile lui Boc, facute pe banii nostri! Centrul de Excelență în Alunecări de Teren și Bălării, un produs postapocaliptic din Clujul de cinci stele – FOTO

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  Păi bine, măi, Maestrică, Şefu’, dacă ştiai că te apuci să desfiinţezi parcarea de pe Universităţii, la ce ai mai turnat asfalt peste ruinele romane?
 • Acum 2 hours Eveniment
  50 de magazine Auchan din țară au fost amendate de ANPC cu 750.000 lei/ 14 magazine au fost închise temporar
 • Acum 18 hours Politica
  GEOANĂ SAU CIUCĂ, aceasta-i întrebarea? Ciolacu: ”Puțin probabil să candidez la Președinție. Eu aș merge ca PSD să poată accepta o persoană care nu este din partid”
 • Acum 21 hours Din oras
  Alertă de incendiu la Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca
 • Acum 21 hours PubliNews
  Street FOOD Festival revine în Iulius Parc: live cooking show-uri, delicii și concerte cu Vunk, Șuie Paparude, Taxi
 • Acum 21 hours Politica
  Vai, săracii bugetari! Cum, în marea mila sa, le mai împing parlamentarii niște majorare salarială de la bugețel
 • Acum 21 hours Politica
  ”CETĂȚEANUL CALAFAT”, se ascunde din nou în spatele DSU care ”latră” la Rafila: ”Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, dai în fabrici și ogoare, dai în clasa muncitoare. Și ne doare”!
 • Acum 22 hours Editorial
  Amintiri din România. Dovezi ale faptului că este o țară locuită
 • Acum 22 hours In vizor
  Ce spune rectorul UBB Cluj, Daniel David, despre plagiatul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Discuția să se mute în Comisiile de specialitate”. Ce zic ”comisiile”? Că OSĂ se mute. ”Dacă toată lumea este de acord”
 • Acum 23 hours In vizor
  PERCHEZIȚII LA CLUJ în legătură cu o rețea națională de tăiere ilegală de arbori, spălare de bani şi evaziune fiscală
 • Acum 1 day General
  Consiliul Județean Cluj OSĂ înceapă proiectul centurii de ocolire a Dejului. E pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu județean de mâine, e ca și gata
 • Acum 1 day Eveniment
  Minoră de 13 ani, din comuna Mihai Viteazu, dispărută de acasă. Dacă o vedeți, anunțați Poliția
 • Acum 1 day Politica
  Vasile Dîncu, ministrul Apărării: ”Potențialul de mobilizare al Rusiei nu este chiar aşa de slab cum pare”, ”dar poate avea efectul de bumerang în societatea rusă care până nu demult se arăta susţinătoare a lui Vladimir Putin”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE