Sport

INTERVIU: Florentin Pera, noul antrenor al Universităţii Cluj: “Am venit într-un moment dificil, dar îmi plac provocările”

Scris de 83

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj are un nou antrenor începând, oficial, de duminică.

În locul lui Carmen Amariei, conducerea clubului ardelean a decis să-l instaleze pe Florentin Pera, tehnician devenit cunoscut pe banca fetelor de la HCM Roman, pe care le-a dus în cupele europene şi în două finale de Cupă a României, ultima chiar la Cluj, în acest an. Deşi situaţia de la Universitatea nu e chiar cel mai uşor de gestionat, Pera a acceptat să semneze un contract până în 2019, în acest sezon având drept obiectiv o clasare între primele opt formaţii.

Fost şi în staff-ul echipei naţionale a României, noul tehnician al clujencelor a vorbit pentru CJSport.ro despre situaţia pe care a întâlnit-o la actuala sa formaţie, Florentin Pera menţionând că nu îi e teamă de această provocare. Debutul său pe banca lui “U” va fi mâine, de la ora 16:00, într-un meci cu liderul Ligii Naţionale, Dunărea Brăila, ce va avea loc în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Domnule Pera, în primul rând ce v-a făcut să acceptaţi oferta Universităţii Cluj, o echipă care nu a fost lipsită de probleme în ultimii ani, mai ales din punct de vedere financiar?

Într-adevăr, am ales să vin într-un moment dificil tocmai pentru că sunt un antrenor ambiţios şi îmi plac provocările. Nu mi-e frică să preiau echipe în momente dificile, de fapt caracterele puternice se văd în astfel de momente. Am încredere în aceste fete chiar dacă trec printr-o perioadă mai puţin bună, dar formează o echipă cu un potenţial foarte mare, sunt jucătoare cu foarte mult talent, cu o rată de progres şi care pot să crească şi să asigure un nucleu foarte bun, care să aducă performanţele aşteptate de toţi suporterii.

Bănuiesc că aţi avut şi o serie de discuţii cu conducerea clubului despre viitor. Aţi primit anumite garanţii în acest sens sau că se va încerca asigurarea unui climat de linişte la echipă?

Am avut anumite discuţii, da. Eu sunt venit de două zile, vă daţi seama că am venit într-un moment mai dificil, dar acest lucru mă motivează pe mine. Sigur, nu poţi să schimbi multe lucruri într-un timp atât de scurt, dar încerc să motivez jucătoarele, să le imprim o mentalitate de învingător, să intre la fiecare meci cu gândul la victorie, să lupte până la ultima picătură de energie. Îmi doresc ca echipa să aibă atitudine, agresivitate şi să ieşim că capul sus de la fiecare meci.

Ce obiectiv are “U” Cluj în acest sezon?

Vrem o clasare în primele opt echipe. Nu va fi simplu, având în vedere că în acest an echipele sunt foarte echilibrate, iar noi trebuie să venim cumva din spate, să urcăm. Încercăm să recuperăm puncte şi fiecare punct va fi vital pentru noi. Ne dorim ca la finalul sezonului echipa să aibă consistenţă în joc, să mulţumească suporterii, să aducem cât mai mulţi fani la sală, chiar să umplem sala dacă se poate. Vrem să aducem bucurie tuturor celor care sprijină această echipă.

Aţi lucrat mult timp la Roman. Poate e prea devreme acum să vă întreb de lotul Universităţii Cluj, dar vă gândiţi să aduceţi la echipă jucătoare pe care le cunoaşteţi, care ştiţi că ar putea aduce un plus?

Nu vreau să discut acum despre lot. Vreau să mă concentrez asupra acestor două jocuri pe care le mai avem până la întreruperea campionatului şi apoi vine pauza competiţională şi o să mă edific în privinţa posibilităţilor anumitor jucătoare. Sunt unele posturi care poate ar fi bine să încercăm să le completăm, asta şi în funcţie de posibilităţi, s-au întărit şi multe echipe, vom vedea ce vom putea face.

Veţi debuta la “U” Cluj tocmai împotriva echipei de pe primul loc. Ce aşteptări aveţi de la meciul de miercuri?

Va fi foarte dificil, pentru că întâlnim singura echipă din România care nu a pierdut niciun joc în acest sezon, a învins chiar deţinătoarea Ligii Campionilor. Dar mie îmi plac provocările, nu îmi e frică de ele şi voi face tot ce îmi stă în putinţă. Sper ca fetele să reuşească să se mobilizeze, pentru că foarte multe lucruri nu pot fi schimbate până la ora jocului, doar la nivelul atitudinii şi al încrederii putem lucra.

foto: ziarulderoman.roULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 15 hours General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
 • Acum 16 hours In vizor
  Judecătorii clujeni au dispus dizolvarea unei firme pe care Elena Udrea o avea împreună cu fosta soție a unui șef din SRI
 • Acum 17 hours Cooltura
  Manifest pentru cultură în Cluj-Napoca: ”Dezvoltarea economică a orașului e în creștere, dar organizațiile culturale sunt la limita supraviețuirii”
 • Acum 17 hours In vizor
  Varză IT à la Cluj. De ce scandalul firmei acuzate c-a stricat Cyberpunk 2077 e mai grav decât crezi
 • Acum 1 day Justitie
  PROBLEME LA ”LIGA LUI MITICĂ”: Se reia procesul RDS/RCS, în care Dumitru Dragomir a scăpat de condamnarea la 4 ani de închisoare
 • Acum 1 day Vocea ta
  Încă unui ”client” al parcării de lux a Spitalului Clinic Județean de Urgență i-a fost ”fracturat” portofelul. LIPSA DE INFORMARE CORECTĂ face victime. Ar putea și conducerea SCJU să iasă din starea de ”miserupism” față de pacienți și aparținători și să INFORMEZE
 • Acum 1 day Jos palaria
  O echipă de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a obţinut locul I la o competiţie în domeniul ingineriei seismice desfăşurată în SUA
 • Acum 1 day Din oras
  Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară
 • Acum 1 day PubliNews
  Movie Nights revine la Iulius Mall Cluj – Povestea surorilor Williams, primul film care va rula pe marele ecran
 • Acum 1 day Din oras
  Modernizare inutilă: în locul parcării din fața bisericii Sf. Petru, Primăria a realizat un scuar neumbrit, evitat ziua de trecători
 • Acum 1 day General
  A DAT BUNUL DUMNEZEU și e gata Baza Sportivă ”La Terenuri”. Excelența Sa, Însuși El, Primarul, anunță că poate fi inspectată ”la milimetru”. Așa vom face, dar mai încolo, cât încă nu e proaspăt vopsită
 • Acum 1 day Din oras
  Clujul Verde, Cultural: Stagiunea Operei și Teatrului Național se încheie cu parcul din jur tot în șantier
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE