General

Interlopul de Cluj care a provocat accidentul mortal din Căpușu Mare, prins de 11 ori fără permis și lăsat liber

Ioan Aurel Covaciu, autorul accidentului mortal de la Căpușu Mare din 23 august, nu are acum niciun alt dosar penal pe numele lui, conform Poliției Cluj. Totuși, unele surse judiciare au spus că Covaciu ar fi fost prins de multe ori fără permis, dar a scăpat de fiecare dată. Acesta a fost prins fără permis ultima dată în luna mai, după ce a condus de 11 ori fără a avea carnet și a furat tot de atâtea ori. Judecătorii l-au lăsat liber în luna mai 2023, iar la puțin timp a băgat în spital 8 persoane, în accidentul de la Căpușu Mare, scrie știridecluj.ro.

IPJ Cluj a transmis următoarele referitor la informațile apărute în presă: „Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, referitoare la un bărbat din județul Cluj, care a produs un accident rutier pe DN1 E60, în localitatea Căpușu Mare, soldat, din nefericire cu rănirea mai multor persoane și ulterior decesul, la unitatea medicală a unui bărbat, facem următoarele precizări:

În cadrul cercetărilor demarate, imediat după externarea bărbatului din spital, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Ulterior, instanța de judecată a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, aflându-se sub efectul măsurii preventive și la acest moment.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă. Menționăm că, la nivelul instituției noastre, bărbatul nu este cercetat în alte dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, facem precizarea că la data de 13.02.2023, acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești pentru infracțiunile de furt calificat în forma continuării, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Ulterior, la expirarea acestei măsuri, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură dispusă la data de 14.02.2023, de către Judecătoria Cluj-Napoca. La data de 29.05.2023, acesta a fost pus în libertate prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, prin hotărârea instanței din data de 29.05.2023, emisă de Judecătoria Cluj-Napoca”, a transmis IPJ Cluj.

Covaciu conducea, în 23 august, un BMW de la Gilău spre Huedin, iar la Căpușu Mare a lovit un alt BMW. Impactul a fost devastator, iar o persoană a murit la spital. Șoferul fără permis nici nu a așteptat să ajungă acolo poliția, ci a luat-o la fugă cu tupeu, fiind prins la circa 2 kilometri de locul accidentului.