Afacerea zilei

Inter Cars România rămâne cea mai puternică firmă din domeniu, în țară: profit de 3,3 MILIOANE EURO, anul trecut

Inter Cars România cu sediul în Cluj-Napoca, distribuitor de piese și accesorii auto, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 876 milioane lei (185 milioane euro). Profitul net declarat anul trecut a fost de aproximativ 15,8 milioane lei (3,3 milioane euro).

Numărul mediu de angajați a fost aproximativ constant în ultimii trei ani. Astfel, în 2017, firma din Cluj a avut un număr mediu de 385 de angajați, în 2018 a scăzut la 306, iar anul trecut a crescut la 363.

Inter Cars România, înfiinţată în 2008, are ca asociat unic Inter Cars Polonia, iar administratori sunt Marius Mujdei și Alexandru Abahnencei. Firma și-a început activitatea după o pregătire care a durat un an. În septembrie 2008 au început vânzările într-o singură locație, iar acum s-a ajuns la un număr de 60 filiale care operează în regim de franciză în România.

În prezent, Inter Cars România continuă dezvoltarea filialelor existente și lucrează constant la îmbunătățirea ofertei și a stocurilor. În plus, îmbunătățirea continuă a instrumentelor software, în special a catalogului online Inter Cars este una din prioritățile principale ale companiei.

Inter Cars România comercializează piese şi accesorii pentru autovehicule (autoturisme, motociclete, dar şi vehicule comerciale), însă deţine pe piaţa locală şi o reţea de ateliere de reparaţii auto independente, reunite sub marca Q-Service. Totodată, alte segmente importante ale afacerii Inter Cars România sunt cel de vânzare şi service pentru echipamente şi scule utilizate în atelierele de reparaţii, respectiv fleet management, potrivit unor informaţii anterioare.

Potrivit site-ului companiei, Inter Cars SA a fost înființată în anul 1990 în Polonia de către Krzysztof Oleksowicz, Piotr Oleksowicz și Andrzej Oliszewski prin demararea activității de import și distribuție de componente și accesorii auto în Varșovia.

În anul 2000 a fost deschis un depozit logistic în nordul Varșoviei (Czosnow) cu suprafața de 17.000 mp, destinat să acopere necesitățile de stocare în vederea distribuției la nivelul întregii Poloniei. În anul 2007 a preluat cel mai mare distribuitor european de piese și accesorii pentru autovehiculele cu origine asiatică -JC-AUTO, Inter Cars devenind cel mai mare distribuitor de piese și accesorii auto din centrul și estul Europei. În 2019, Inter Cars a deschis 14 filiale noi (iar una a fost închisă). La 31 decembrie 2019, numărul total de sucursale era 561 (2018: 548), dintre care 248 de filiale în Polonia și 313 filiale în celelalte țări în care își desfășoară activitatea Inter Cars, în comparație cu anul 2018, când în Polonia existau 249 de filiale, iar în celelalte țări 299.

sursa foto: produsinardeal.ro 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *