In vizor

Instituția care râde în fața CORONAVIRUSULUI. Protejata lui Tișe ignoră pericolul la care sunt expuși bătrânii din centrele DGASPC

Scris de 4,560

DGASPC Cluj nu a luat nicio măsură în centrele de copii și vârstnici pe care le are în subordine pentru a preveni îmbolnăvirile cu coronavirus., reclamă actuaul director, Dan Tămaș, aflat în concediu de odihnă. Tămaș dă vina pentru acestă situație foarte gravă pe lipsa de implicare a Consiliului Județean și actualului director aflat la conducere, Cristinela Fabian.

La conducerea DGASPC Cluj se află în acest moment un director desemnat de către Consiliul Județean Cluj, deoarece actualul director Dan Tămaș se află de o lună în concediu medical. Singura problemă este, potrivit declarațiilor lui Dan Tămaș, că actuala conducere întârzie să ia măsurile necesare pentru a preveni apariția unor cazuri de coronavirus în centrele Direcției. 

”Pe lângă panica creată de poveștile privind externalizarea serviciilor, acum este panica creată de coronavirus la nivelul centrelor de bătrâni. Nu s-a luat nicio măsură cu privire la carantină, stabilirea unor măsuri cu privire la vizitatori, în ce condiții, nu se știe la nivelul instituției. Faptul că cei de la Consiliul Județean au delegat o persoană în fruntea instituției care nu este nici măcar director general adjunct ne arată incompetența acestora cu privire la situația instituției noastre. La centrele de copii nu știu dacă s-au luat măsuri cu privire la vizitatori, la aparținători, la voluntari. Sunt patru sute de persoane vârstnice internate sau imobilizate la pat. trebuiau luate aceste măsuri încă de acum două săptămâni pentru a fi protejați atât angajații cât și beneficiarii din centre.Incompetența celor de la Cosiliul județean, a celor desemnați să conducă în momentul de față instituția, această doamnă, Cristinela Fabian. Incompetență, lipsă de interes. Gândiți-vă ce înseamnă un singur caz de coronavirus într-o instituție unde sunt bătrâni imobilizați la pat. Este incredibil. Eu le-am explicat, le-am spus că trebuie să fie luate măsuri, dar fiind în concediu medical este foarte greu. Nu pot să mă amestec în problemele instituției. Dar este foarte grav.”, a declarat Dan Tămaș.

De asemenea, Tămaș a menționat că se instalează panica și printre angajați care nu știu ce urmează să se întâmple la nivelul instituției.

”La nivelul instituției noastre și la nivelul Consiliului Județean nu au fost luate niciun fel de măsuri cu privire la ceea ce se întâmplă în toată Europa legat de coronavirus. Am fost informat că ieri la ora 4 s-a dispus sistarea serviciilor pe anumite centre de recuperare. 100 de angajați nu știu ce se întîmplă cu ei, unde vor fi detașați. Se instalează panică și la nivelul instituției.Angajații instituții noastre intră permanent în contact cu cei care vin la evaluare. În fiecare zi sunt peste 50 de persoane care intră la evaluare. Trebuiau luate măsuri, trebuiau comandate măști și dezinfectanți”, potrivit lui Tămaș.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, în subordinea căruia se află DGASPC, a menționat că deciziile privind măsurile împotriva coronavirusului se decid la nivelul instituției, dar că au așteptat șdința de azi, a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență., pentru a vedea ce măsuri trebuie luate. În condițiile în care această criză durează deja de mai multe zile, DGASPC trebuia să ia măsuri care să îi protejeze atât pe angajați cât și pe beneficiari.

”Acolo sunt decizii, având în vedere modalitatea de lucru și regimul pe care îl au sunt decizii pe care în primul rând dânșii trebuie să le ia și aceste măsuri vin în corelare cu măsurile care se dispun de la nivelul Ministerul Muncii. Noi nu putem să intră peste dânșii și să luăm decizii. Primii care știu cel mai bine ce e de făcut este conducerea DGASPC Cluj și aceste măsuri trebuie luate în corelare cu autoritățile de la nivel central. Acolo sunt lucruri sensibile, ei au specialiști necesari care pot să ia aceste decizii. Deocamdată nu știm de măsurile luate, deoarece și noi am așteptat această ședință de la ora 12:00. Urmează să ni se comunice și nouă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.

Pe pagina de Facebook a Direcției, ultima postare datează din decembrie. În timp ce în alte orașe ale țării se oferă informații despre măsurile luate pentru a preveni apariția unor cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, din partea DGASPC Cluj comunicarea lipsește cu desăvârșire. Chiar dacă am contactat persoana care se află acum la conducerea instituției, doamna Fabia nu a dorit să ne împărtășească măsurile pe care le-a luat la nivelul instituției.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 14 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE