In vizor

Institul Oncologic amenință un jurnalist cu plângere penală. Cătălin Suciu a expus povestea tragică a unui pacient care se luptă cu leucemia și mai nou COVID și stafilococ

Iată postarea pentru care jurnalistul Cătălin Suciu, de la Actual de Cluj, s-a ales cu o amenințare cu dosar penal din parte managerului Insitutului de Oncologie Cluj, dr. Ioan Cătălin Vlad: 

„Un elev de liceu din Zalău e internat la Institutul Oncologic Ion Chiricuță. Are o leucemie depistată de două luni.

Părinții sunt în divorț.
Între sesiunile de chimioterapie, băiatul intră la cursuri pe Zoom. Institutul de Oncologie îi oferă, pe lângă tratamentul cu citostatice, și Covid-19. Pe lângă Covid, un stafilococ.
Își întrerupe tratamentul pentru leucemie și-acum se luptă cu o infecție intraspitalicească și cu virusul Sars-Cov-2 căpătat tot de-acolo.
Nu renunță.
Are 18 ani. Vrea să-și termine liceul. Vrea să meargă la facultate”, se arată în postarea publicată de jurnalist pe pagina sa de Facebook. 

La scurt timp după ce jurnalistul a expus cazul tânărului volnav de leucemie, managerul Institutul Oncologic Ion Chiricuță, dr. Ioan Cătălin Vlad, a semnat si transmis către jurnalist o adresă prin care îi cere să șteargă postarea și îl amenință indirect cu dosar penal. 

„Ia uite ce fac cei de la Institutul Oncologic. Îmi trimit drept la replică pentru postare pe pagina mea de facebook, pe care o cer ștearsă. Auziți, ticăloșilor de-acolo, ia ascultați povestea până la final. Dar până la capăt!!!!!!!!! Pa-pa-ga-li-lorrr! PAPAGALILOR! Frânturi de oameni ce sunteți! Militari pensionați angajați pe bani publici la un Institut Oncologic, pe alte salarii. Fie-v-ar rușine, nemernici ce sunteți!”, a fost reacția jurnalistului la dreptul la replică transmis de manager. 

„Reiau. Elevul de liceu bolnav de leucemie în fază destul de avansată este purtat între spitale. A fost la Institut, apoi la Infecțioase, apoi la Hematologie, tot din cadrul Institutului, apoi la Medicina Muncii. Are infecție instraspitalicească și Covid-19, potrivit ultimului test PCR de azi. Deci fiți atenți ce legislație avem și e foarte important de știut asta. Ca un exemplu: un pacient Covid pozitiv poate ieși pozitiv la testul PCR și după luni de zile. Este exact ce s-a întâmplat în primăvară, atunci când oamenii testați pozitiv stăteau și câte 60 de zile în spital fiindcă nu aveau două teste negative la rând. Acum, dacă ești testat pozitiv, stai acasă două săptămâni, poți ieși pe stradă liniștit. Și toți din familia ta netestată.
Aici avem un elev de 18 ani pozitiv la Covid în urmă cu două săptămâni și pozitiv și astăzi. El are leucemie, nu e ca și cum poate fluiera încă două săptămâni. El astăzi, acuma seara, este internat și nu face tratament oncologic fiindcă ultimul test PCR i-a ieșit azi tot pozitiv. Face unu peste alte câteva zile.
Deci papagalilor.
Cum e cu legislația? Dar cum e cu oamenii?
Cum rămâne cu oamenii, mă? P***e**r!
Ia auzi, legea 404, securitate națională! Mânca-v-ar neomenia să vă mănânce”, a mai precizat jurnalistul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *