In vizor

Inspectorul școlar Marinela Marc: „Nu o să li se ceară copiilor bani pentru dezinfectanți, hârtie igienică sau reparații”

Scris de 319

Inspectorul școlar general, Marinela Marc, susține că părinților nu le sunt solicitați bani pentru fondul clasei sau fondul școlii. Alocările foarte mari de la bugetul local sunt suficiente și pentru reparații și pentru dotări. 

„Mi-e greu să cred că se cer bani părinților. Dacă părinții s-au asociat în asociații ale părinților cu personalitate juridică și au decis prin statut să contribuie în această asociație cu anumite sume de bani și decid ca din acei bani să doteze școlile într-un anume fel, e libertatea lor și nu îi putem împiedica. Ceea ce pot să vă asigur este că nu o să li se ceară bani copiilor pentru dezinfectanți, hârtie igienică sau reparații în școală. Primăria Cluj-Napoca alocă foarte mulți bani pentru investiții și reparații în școală”, a declarat Marinela Marc.

Inspectorul școlar general a ținut să precizeze că părinții dau bani la școală doar dacă își doresc ceva dotări speciale într-o clasă.

„V-o spun și din perspectiva directorului de școală care în fiecare an desfășura lucrări de reparații, de dotări. Susțineam din bugetul de la Consiliul Local inclusiv deplasările copiilor la competiții. Șapte ani cât am stat director nu exista fondul școlii sau fondul clasei și era o școală nu cu un efectiv mare de elevi, pentru că banii vin după numărul de elevi, și totuși ne descurcam. Dacă se întâmplă astfel de lucruri sunt presiuni ale părinților pentru a avea ceva dotări speciale, dar nu este o necesitate”, a mai menționat Marinela Marc.

Aceleași declarații au fost făcute ieri de către primarul Emil Boc, acesta fiind însă constrazis de părinții care susțin că în fiecare an li se cere să contribuie cu bani pentru fondul clasei sau fondul școlii. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 16 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE