In vizor

Inspectorul școlar Marinela Marc: „Nu o să li se ceară copiilor bani pentru dezinfectanți, hârtie igienică sau reparații”

Inspectorul școlar general, Marinela Marc, susține că părinților nu le sunt solicitați bani pentru fondul clasei sau fondul școlii. Alocările foarte mari de la bugetul local sunt suficiente și pentru reparații și pentru dotări. 

„Mi-e greu să cred că se cer bani părinților. Dacă părinții s-au asociat în asociații ale părinților cu personalitate juridică și au decis prin statut să contribuie în această asociație cu anumite sume de bani și decid ca din acei bani să doteze școlile într-un anume fel, e libertatea lor și nu îi putem împiedica. Ceea ce pot să vă asigur este că nu o să li se ceară bani copiilor pentru dezinfectanți, hârtie igienică sau reparații în școală. Primăria Cluj-Napoca alocă foarte mulți bani pentru investiții și reparații în școală”, a declarat Marinela Marc.

Inspectorul școlar general a ținut să precizeze că părinții dau bani la școală doar dacă își doresc ceva dotări speciale într-o clasă.

„V-o spun și din perspectiva directorului de școală care în fiecare an desfășura lucrări de reparații, de dotări. Susțineam din bugetul de la Consiliul Local inclusiv deplasările copiilor la competiții. Șapte ani cât am stat director nu exista fondul școlii sau fondul clasei și era o școală nu cu un efectiv mare de elevi, pentru că banii vin după numărul de elevi, și totuși ne descurcam. Dacă se întâmplă astfel de lucruri sunt presiuni ale părinților pentru a avea ceva dotări speciale, dar nu este o necesitate”, a mai menționat Marinela Marc.

Aceleași declarații au fost făcute ieri de către primarul Emil Boc, acesta fiind însă constrazis de părinții care susțin că în fiecare an li se cere să contribuie cu bani pentru fondul clasei sau fondul școlii. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *