In vizor

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta: "Consiliul Local e obligat sa asigure calea de acces pe Stefan Metes"

Peste 50 de familii din Cluj locuiesc pe o strada pe care pompierii, politia ori ambulanta nu pot ajunge. E vorba despre locatarii strazii problema Stefan Metes, acolo unde au fost montati stalpi pentru a impiedica accesul masinilor. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta arata cu degetul catre Primaria Cluj-Napoca. 

Locatarii blocurilor de pe Stefan Metes, o strada cu locuinte individuale, nu mai pot intra, de cateva luni bune, cu masina pe strada pe care locuiesc, dupa ce aceasta a fost transformata in strada pietonala. Paradoxal, Primaria Cluj-Napoca arunca vina in carca locatarilor, desi recunoaste ca a receptionat lucrarile fara ca cele patru blocuri construite intre case sa aiba o cale de acces.

Mai grav este, insa, faptul ca nici masinile de ambulanta, pompieri ori politie nu pot ajunge pe strada din Manastur, in caz de nevoie. Horia Simu, seful Serviciului de Ambulanta, spune ca situatia clujenilor ce locuiesc pe aceasta strada este una extrem de periculoasa. 

“In caz de nevoie, ne ducem cu scaunul de transport, cu oxigenul portabil, cu trusa medicala, pe jos, cat trebuie. Dar, pe drum inapoi, se poate intampla orice; cu cat e distanta mai mare fata de pacient, cu atat e mai mare riscul. Daca sunt grade cu minus sau ploua torential, ce facem?”, se intreaba medicul clujean.

Ingrijorarea oamenilorr de pe Stefan Metes a ajuns si in atentia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului. 

“Consiliul Local are obligatia de a asigura includerea, in planurile de organizare, de dezvoltare urbanistica si de amenajare a teritoriului, a cailor de acces pentru interventie, a lucrarilor pentru realizarea sistemelor de anuntare, alarmare, precum si alimentare in caz de incendiu”, spun reprezentantii ISU. 

Primaria se spala pe maini de vina 

“Cele patru imobile au fost receptionate de catre reprezentantii Directiei Urbanism care au emis Certificatele de Atestare a Edificarii Constructiei pentru blocuri; fara a se tine cont de accesele auto prevazute prin PUD si PUZ, reprezentantii Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii nu au participat la receptia finala a imobilelor”, declarau reprezentantii mass-media ai municipalitatii in aceasta vara.

Apoi, functionarii care ar fi trebuit sa sublinieze problema accesului auto in urma cu patru ani au aruncat vina pe locatarii blocurilor, care “au tacut si au acceptat situatia”.

“Facem precizarea ca actualii proprietari au acceptat tacit prin cumpararea acestor imobile situatia existenta a acceselor, care pana in momentul de fata au ramas la fel dupa receptia finala a lucrarilor cu privire la accesele auto”, se scuzau angajatii Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *