Afacerea zilei

Inovatia nu are limite la Inno Robotics, o companie care creste spectaculos datorita pasiunii si entuziasmului unor tineri cu viziune

Inno Robotics e o companie de nisa unica in Transilvania, care a aparut datorita pasiunii unui student pentru robotii industriali si a crescut spectaculos, reusind sa-si dubleze in fiecare an cifra de afaceri.

Cosmin Ioanes a absolvit Facultatea de Constructii de masini, specializarea Roboti Industriali, in 2007. A urmat apoi un doctorat in acelasi domeniu. In 2011, doctorand fiind, a sesizat o nevoie in piata si a avut curajul sa profite de aceasta oportunitate.

Compania e un exemplu ca orice este posibil, chiar si cu resurse putine, daca exista ambitie si pasiune. Afacerea a fost finantata din economii proprii si prin proiectul guvernamental pentru Tineri Debutanti.

Din 2014, in actionariatul firmei a intrat un alt tanar entuziast. Raul Pal avea o firma specializata in automatizari industriale, domeniu complementar, si a venit cu un aport de know-how considerabil.

Inno Robotics pune la dispozitia clientilor sai solutii complet automatizate cu roboti industriali Fanuc sau Kuka, pentru diverse procese de productie: incarcarea/descarcarea pieselor din masini de injectie mase plastice, CNC-uri sau prese, asamblarea pieselor din industria electronica, aplicatii de manipulare, vopsire sau lacuire, sudare cu arc electric, sudare in puncte si altele.

In ultimii 15 ani, tehnologia a permis dezvoltari accelerate in domeniul inteligentei artificiale. Robotii preiau toate sarcinile in care conditiile de munca sunt dificile sau improprii pentru oameni (munca repetitivă, mediu toxic, caldura excesiva). Robotii nu inlocuiesc oamenii, doar le usureaza munca, insa nu sunt capabili sa invete singuri, de aceea este nevoie de firme de programare si integrare echipamente automatizate.

Existam pentru a satisface cele mai variate si specifice nevoi de automatizare prin comercializarea si instalarea de echipamente. Nu vindem doar produse, noi vindem solutii, oferind servicii la standarde europene: consultanta, proiectare, comercializare, punere in functiune, servicii post vanzare si post-garantie, in pas cu tehnologia de ultima ora”, spune fondatorul Inno Robotics, Cosmin Ioanes.

Prima aplicatie complexa dezvoltata de Inno Robotics a fost retusarea produselor ceramice pentru fabrica de portelan din Alba-Iulia. Apulum este cea mai mare companie producatoare de portelan, gama de lux, din Europa.

Placerea de a activa in acest domeniu al automatizarilor este data de diversitatea aplicatiilor, mărturisesc tinerii. Fiecare proces de automatizare este o noua provocare, totul trebuie creat de la zero, de la concept pana la executia finala, iar satisfactia obtinerii rezultatului dorit e cu atat mai mare.

„E o abordare pe termen lung. Tratam fiecare proiect cu maxima seriozitate si nu plecam de la un client inainte ca acesta sa fie pe deplin multumit”, spune Raul Pal, coproprietarul afacerii.

„Protejeaza-ti viitorul prin inovatie!”este sloganul prin care specialistii de la Inno Robotics doresc sa transmita faptul ca, daca industria nu va fi deschisa spre dezvoltare tehnologica, nu va putea tine pasul cu acei concurenti care au obtinut calitate si productivitate net superioare datorita tehnologizarii.

Inno Robotics se afla in continua cautare de ingineri automatisti si ingineri proiectanti pasionati. Un proiect de cercetare finantat din fonduri Europene se afla in curs de aprobare. Acesta va genera noi locuri de munca si va permite dezvoltarea companiei prin achizitia de echipamente si softuri inovatoare.

Sursa foto/video: Inno Robotics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *