Din oras

Cat de buni sunt in afaceri consilierii judeteni. Ce firme si ce profit au

Scris de 717

Majoritatea consilierilor judeteni sunt asociati in firme private, din cele mai variate domenii. De la turism pana la transporturi sau firme din domeniul agricol, plasarea fortei de munca sau administrare de blocuri, consilierii judeteni fac de toate. Ziar de Cluj va arata ce afaceri fac alesii judeteni atunci cand nu iau decizii pentru soarta Clujului, cat de priceputi sunt si cat de bine le merge.

Consilierul PSD Remus Lapusan este asociat in doua societati comerciale. Agro Plus SRL, infiintat in 2005 isi are sediul in Berindu, localitatea de bastina a liderului PSD si se ocupa cu “cresterea bovinelor de lapte”. La o cifra de afaceri de aproape 400.000 de lei profitul inregistrat pe anul trecut a fost de 1.700 de lei. Cealalta societate in care Lapusan este asociat cu Ioana Andreea Cristea este CMB Tour SRL, aflat in lichidare. Aceasta activa in domeniul agentiilor de turism.

Consilierul Cristian Matei este asociat in nu mai putin de cinci societati. Met Dona SRL a fost infiintat in 1999 si se ocupa cu studii de piata si sondaje. Cifra de afaceri pe anul trecut s-a ridicat la 50.000 de lei, iar profitul a depasit 40.000 de lei.
DC Crespo SRL, infiintat in 2004, ofera consultanta si are activitatea intrerupta. Cu acelasi domeniu de activitate este si Justtech Security, fara activitate pe anul trecut. Nici DC Asig Agent de Asigurare nu a avut activitate, asemeni Eurolife Service SRL.

Firma Reider Plus al lui Laurentiu Oprea, are si ea activitatea intrerupta temporar, obiectul fiind dezvoltarea imobiliara.

Firma lui Dan Canta, Protectim Com SRL, este in faliment. Cu activitate in domeniul constructiilor firma a avut anul trecut 63.000 de lei cifra de afaceri, si o pierdere de 264.000 de lei. Tot in faliment e si Consizo SRL, cealalta firma in care este Canta asociat, cu obiect de activitate alte lucrari de instalatii pentru constructii. In 2013 cifra de afaceri era de 6,4 milioane de lei, si aveau un profit de 2,6 milioane de lei.

Perfectinstal Service, firma consilierului judetean Vasile Salatioan a fost infiintata abia anul trecut. Obiectul de activitate este “lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat”. Cu un numar de 8 angajati, firma a inregistrat o pierdere de 1.700 de lei anul trecut. Cu un an mai devreme, in 2013 a infiintat societatea Asy Instal, unde este asociat unic. Societatea are acelasi obiect de activitate ca Perfectinstal Service, iar anul trecut a inregistrat un profit de 244.000 de lei la o cifra de afaceri de 290.000 de lei.

Steluta Racolta este asociata cu Emanuela Nicoleta Petrariu la societatea RSC Consulting. Firma se ocupa cu plasarea fortei de munca, iar in 2014 a inregistrat o pierdere de 248.000 de lei, la o cifra de afaceri de 214.000 de lei.

Alyana Car este firma consilierului Dan Simplicean si se ocupa de transport de marfuri. In 2014 a inregistrat o pierdere de 77.000 de lei la o cifra de afaceri de 60.500 de lei.

Mariana Les, consilier judetean PNL, este asociata in trei firme. Topaz Compania de Turism a fost infiintata in 1991 si este firma din spatele Hotel Topaz. In 2014 a inregistrat o pierdere de 935.000 de lei la o cifra de afaceri de 665.000 de lei. In schimb la Hotelul Meteor, cealalta firma a lui Les, a inregistrat un profit de 101.000 de lei, la o cifra de afaceri de 806.000 de lei. Center Global Zone este cea de-a treia firma a lui Les. Infiintata in 2012 se ocupa de transporturi cu taxiuri. Anul trecut a inregistrat un profit de aproape 3.400 de lei.

Consillierul Cosmin Todea castiga bani frumosi din administrarea de imobile. Asbloc SRL, unde este asociat unic, a avut in 2014 o cifra de afaceri de 268.000 de lei si un profit de 85.900 de lei. Asbloc Doi SRL a avut un profit similar, de 80.000 de lei, la o cifra de afaceri de 158.000 de lei. De la Asgrup Expert SRL a avut un profit de 20.000 de lei. Asgrup Consulting & Management SRL a fost infiintata anul acesta, cu acelasi obiect de activitate.

Firma Smartel MSS este al consilierului Sebastian Murea Porfirie si are sediul in Turda. Se ocupa cu comert cu amanuntul al echipamentului pentru telecomunicatii in magazine specializate. Casa Brio este cealalta firma, agentie imobiliara a lui Murea. In 2013 a avut o pierdere de 2.000 de lei.

Palace Impex este firma lui Marius Minzat si se ocupa de intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun. In anul trecut a inregistrat un profit de aproape 15.000 de lei. Paliman Prodexim este in insolventa, iar in 2014 a inregistrat o pierdere de 33.000 de lei.

Firma lui Gheorghe Balaj, Prodmaris Impex, are activitatea intrerupta temporar. La fel si firma lui Vakar Istvan, Gradina de Vis SRL are activitatea intrerupta.

Consilierul Dorel Secara este asociat unic al Agro Secara SRL, o firma infiintata in 2010 care se ocupa de comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor; comert cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea, in magazine specializate. Cifra de afaceri a ajuns anul trecut la 53.000 de lei, la care firma a inregistrat o pierdere de 55.000 de lei.

Tiver Servcomimpex al UDMR-istului Andrei Nemeti, este societatea sub care functioneaza hotelul Tiver din Campia Turzii. Cifra de afaceri a fost de 315.000 de lei anul trecut, iar profitul a depasit 30.000 de lei. Acelasi Nemeti are firma Tiver 2 SRL, cu activitate de agentie de turism, unde a avut un profit de 2.500 de lei anul trecut.

SC Eurotrip SRL se ocupa de servicii de cazare si este firma Andreei Morar. In 2014 a avut o cifra de afaceri de 52.000 de lei si un profit de 2.700 de lei.

RRS Invest este firma PMP-istului Rares Rusu. Se ocupa de transport de marfuri si anul trecut a avut o pierdere de 8.000 de lei, la o cifra de afaceri de 5.300 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 7 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 8 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE