Sanatate

ÎNGROZITOR: Peste 300 de copii din Spitalul de Copii din Cluj-Napoca au rămas fără APĂ curentă de peste 10 ore! VIDEO

Se întâmplă în Cluj, un centru medical de renume, unde peste 300 de copii au rămas fără apă curentă fiind internați în Spitalul de Copii. Imagininile incredibile au fost date publicității de către deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților: 

„NEBUNIE!

Nu este APĂ curentă la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca și NIMENI nu lucrează pentru remedierea situației!

Am sunat la Disoeceratul Apă Șomeș și cel care a preluat apelul mi-a comunicat senin că nu se știe de avarie!

După ce am terminat live-ul, m-a sunat un domn de la Dispeceratul Apă-Someș să mă informeze că problemele cu apa nu sunt de la regia de apă a Clujului, ci o firmă privată lucrează în interior la remedierea unor probleme.

Marea problemă este că eu NU AM GĂSIT PE NIMENI care să se prefacă măcar că lucrează pentru remedierea avariei.

Domnul manager Cornel Aldea, politrucul numit de PNL în fruntea Spitalului de Copii, cum doarme noaptea aceasta?

Are apă la toaletă?”, a notat Ungureanu pe pagina sa de socializare.

Ulterior, după peste 12 ore de chin, apa a revenit pe țevi în Spitalul de Copii din Cluj-Napoca în dimineața zilei de vineri:

„A venit apa caldă și acest „fir” de apă rece la Spitalul de Copii de pe strada Moților din Cluj-Napoca!

După aproape 20 de ore de chin și mizerie a venit apa la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca”, a notat Emanuel Ungureanu.

Trebuie menționat că situația din Cluj nu este una singulară, iar cele mai mari spitale pentru bolnavi de cancer din țară – Institutul Clinic Fundeni și Institutul Oncologic Al. Trestioreanu – precum și Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, au rămas timp de 24 de ore fără apă caldă și căldură, de azi până mâine, din cauza unei avarii RADET.

De altfel, situația dezastruoasă în care se află Clinica de Pediatrie I, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, din subordinea directă a Consiliului Județean Cluj, este ascunsă sub preș de către administrația condusă de Alin Păunel Tișe. După ce Asociația „Life Education for all” s-a implicat direct în renovarea acestui spațiu, efectuând diverse lucrări de întreținere, de la zugrăvit și pictat, la dotarea clinicii cu televizoare, mobilier, cădițe de duș și alte dotări necesare, atât Consiliul Județean Cluj, cât și conducerea Spitalului de Copii au fost deranjați de ajutorul primit din partea voluntarilor. 

CITEȘTE ȘIConsiliul Județean Cluj „nu acceptă rușinea” de a fi ajutat de voluntari pentru renovarea Clinicii Pediatrie I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *