Afacerea zilei

Indcom SV, povestea maistrului de la scularie care a trecut de la jucarii la piese pentru constructii si realizeaza o cifra de afaceri de peste 600.000 de lei

Inainte de Revolutie, Vasile Soporan era sef de sectie la o scularie a cooperatiei IPPSC si executa matrite pentru piese din plastic. Cand a inceput febra privatizarilor, s-a gandit sa inceapa si el o afacere in domeniu. In 1991 a deschis firma Indcom SV, la care este asociat unic.

A cumparat o parte din utilaje de la fosta intreprindere si a inceput productia intr-un atelier improvizat la el acasa. A facut initial jucarii de plastic, apoi piese pentru aparate electrice si in final s-a specializat pe piese pentru constructii.

Indcom SV produce si comercializeaza diverse articole din plastic pentru constructii, distantiere individuale, liniare, cu acoperire de beton de la 10 mm pana la 50 mm. Piesele se realizeaza prin injectare cu masini automate, aduse din Germania.

Barele de fier din interiorul unui stalp de beton, de exemplu, trebuie sa fie exact plasate ca sa asigure stabilitatea acelui stalp. Distantierele de plastic fabricate in atelierul lui Vasile Soporan le permit constructorilor sa se asigure ca armatura ramane la locul ei in timpul turnarii betonului.

Firma lui Vasile Soporan are contracte cu jucatori mari de pe piata materialelor de constructii (Ambient, Clar), cu care colaboreaza de peste 15 ani. Din 2010, furnizeaza distantiere pentru araci si cleme de prins via pentru Cetatea de Balta Jidvei.

Din anul 2007 pana in prezent, Indcom SV ocupa locuri fruntase pe tara in clasamentele firmelor de profil. Anul trecut, cifra de afaceri a depasit 600.000 lei.

„Cand suna telefonul, ma urc in duba si am pornit. Ba pe santier, ba la Alba, ba la Baia Mare, prin toata tara, unde am solicitari”, spune fondatorul afacerii.

Vasile Soporan este tatal fotbalistului de la Universitatea, alintat „Sopi”, pe care acum il antreneaza sa preia afacerea de familie. Tanarul se va ocupa, deocamdata, de distributie, dupa ce revine din luna de miere.

Baiatul cel mic al patronului s-a reintors in satul in care a copilarit si administreaza un magazin mixt si un bar. Astfel, Vasile Soporan se poate considera un om implinit.

Harnic si de cuvant, proprietarul Indcom SV ajuta atunci cand ii sta in putere. Tinerilor care doresc sa invete o meserie, Vasile Soporan le ofera o sansa si un salariu decent.

Iata cum o afacere de nisa de mica amploare a devenit un succes datorita creativitatii, muncii si perseverentei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *