Afacerea zilei

Indcom SV, povestea maistrului de la scularie care a trecut de la jucarii la piese pentru constructii si realizeaza o cifra de afaceri de peste 600.000 de lei

Scris de 640

Inainte de Revolutie, Vasile Soporan era sef de sectie la o scularie a cooperatiei IPPSC si executa matrite pentru piese din plastic. Cand a inceput febra privatizarilor, s-a gandit sa inceapa si el o afacere in domeniu. In 1991 a deschis firma Indcom SV, la care este asociat unic.

A cumparat o parte din utilaje de la fosta intreprindere si a inceput productia intr-un atelier improvizat la el acasa. A facut initial jucarii de plastic, apoi piese pentru aparate electrice si in final s-a specializat pe piese pentru constructii.

Indcom SV produce si comercializeaza diverse articole din plastic pentru constructii, distantiere individuale, liniare, cu acoperire de beton de la 10 mm pana la 50 mm. Piesele se realizeaza prin injectare cu masini automate, aduse din Germania.

Barele de fier din interiorul unui stalp de beton, de exemplu, trebuie sa fie exact plasate ca sa asigure stabilitatea acelui stalp. Distantierele de plastic fabricate in atelierul lui Vasile Soporan le permit constructorilor sa se asigure ca armatura ramane la locul ei in timpul turnarii betonului.

Firma lui Vasile Soporan are contracte cu jucatori mari de pe piata materialelor de constructii (Ambient, Clar), cu care colaboreaza de peste 15 ani. Din 2010, furnizeaza distantiere pentru araci si cleme de prins via pentru Cetatea de Balta Jidvei.

Din anul 2007 pana in prezent, Indcom SV ocupa locuri fruntase pe tara in clasamentele firmelor de profil. Anul trecut, cifra de afaceri a depasit 600.000 lei.

„Cand suna telefonul, ma urc in duba si am pornit. Ba pe santier, ba la Alba, ba la Baia Mare, prin toata tara, unde am solicitari”, spune fondatorul afacerii.

Vasile Soporan este tatal fotbalistului de la Universitatea, alintat „Sopi”, pe care acum il antreneaza sa preia afacerea de familie. Tanarul se va ocupa, deocamdata, de distributie, dupa ce revine din luna de miere.

Baiatul cel mic al patronului s-a reintors in satul in care a copilarit si administreaza un magazin mixt si un bar. Astfel, Vasile Soporan se poate considera un om implinit.

Harnic si de cuvant, proprietarul Indcom SV ajuta atunci cand ii sta in putere. Tinerilor care doresc sa invete o meserie, Vasile Soporan le ofera o sansa si un salariu decent.

Iata cum o afacere de nisa de mica amploare a devenit un succes datorita creativitatii, muncii si perseverentei. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 3 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 5 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 6 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 6 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 8 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 9 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 10 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 11 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 12 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE