Eveniment

Inchisoarea infernului. Aici, condamnatii fac legea: produc droguri in masa si sunt inchisi alaturi de familie

Lasati orice speranta, voi cei ce intrati aici: La cea mai stranie inchisoare din lume drogurile sunt produse in masa, copiii se joaca printre detinuti periculosi si nu exista gardieni.

In orasul La Paz din vestul Boliviei se gaseste inchisoarea San Pedro. Aici peste 300 de barbati sunt incarcerati alaturi de familiile lor. Inchisoarea a fost facuta cunoscuta in 2003 de un jurnalist australian, Rusty Young, in cartea sa „Marching Powder, insa se pare ca de atunci nu s-au schimbat prea multe lucruri, relateaza Evenimentul Zilei, citand Daily Mail.

Fara ca vreo lege sa fie aplicata de catre paznici sau fortele de ordine interioara, productia de droguri este in toi, o parte din cea mai pura cocaina produsa in tara fiind vanduta din interiorul penitenciarului. 

Prizionerii trebuie sa plateasca pentru a obtine un loc aici (intre 1.000-1.500 de dolari pe un loc), dar si pentru alimentele necesare. De asemenea, ei muncesc pentru a castiga banii necesari procurarii de narcotice. Intre zidurile inchisorii se afla localuri, frizerii si chiar un hotel.

Familiile detinutilor locuiesc tot in inchisoare, plecand de la premisa ca copiii si partenerii de viata sunt mai protejati in interiorul inchisorii, decat pe strazi. La unul dintre etaje, un copil de opt ani se joaca fericit jocuri video in camera cu un detinut. 

Chiar si asa, ei devin deseori victime. O fata de 12 ani a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de un grup de barbati din interiorul inchisorii. 

Infractiunile nu raman insa nepedepsite. Violatorii si pedofilii sunt sanctionati de „consiliu”. Acestia sunt supusi judecatii intr-un bazin de beton unde sunt batuti, injunghiati si electrocutati pana mor in fata multimii.

Exista paznici, in exteriorul inchisorii si la porti, insa odata ce intri in San Pedro detinutii conduc inchisoarea, acesta fiind un model ieftin pe care guvernul bolivian il aproba. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *