Din oras

Incepe Mindcoding, concursul de la Cluj care ii pregateste pe informaticieni pentru interviuri la marile companii internationale

Scris de 1,340

Cativa tineri clujeni cu multe premii si medalii la activ au creat un concurs de informatica ingenios, util, intre altele, pentru pregatirea cu angajatorii de la firmele de profil din strainatate.  Se poate inscrie oricine, indiferent de varsta.  Participantii sunt provocati sa isi puna la bataie cele mai bune ideti intr-o competitie de algoritmica desfasurata in mediul online. Runda finala va avea loc in aprilie la Cluj Napoca.

MindCoding este un proiect organizat de Societatea Hermes (Organizatia Studentilor din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca). Tinerii si-au propus sa adune  laolalta un numar cat mai mare de pasionati de informatica din intreaga tara, fara restrictii de varsta, si de a-i provoca sa-și puna la bataie cele mai bune idei in cadrul unui concurs de algoritmica.

“Scopul acestui concurs merge mai departe de runde sau probleme. Concursurile creeaza comunitati. De aceea, MindCoding isi propune, in primul rand, sa stranga informaticieni si pasionati de informatica din toata tara, de toate varstele, si sa incurajeze colaborarea lor in viitor”, precizeaza organizatorii.

Concursul va avea loc in perioada februarie-aprilie si se va desfasura in 4 runde online (12 februarie, 26 februarie, 12 martie si 26 martie), urmand ca runda finala sa aiba loc in Cluj-Napoca in luna aprilie in Cluj-Napoca . Fiecare runda online va fi alcatuita din 4 probleme cu dificultate gradata, ce vor trebui rezolvate in 90 de minute. Startul se va da in data de 12 februarie 2015, incepand cu ora 19.

Pe langa competitie, participantii vor avea ocazia sa decopere atat oportunitatile pe care le ofera angajatorii din Cluj – Napoca, dar si posibilitatile de studiu din cadrul UBB.  Pe parcursul rundelor concurentii vor putea intra in contact cu angajatorii. La runda finala participantii vor lua parte la prezentari  interactive ale universitatii si ale companiilor clujene.

Ce ce se deosebeste MindCoding de concursurile traditionale de informatica?

“Concursul acesta dureaza mult mai putin timp deci nu e asa obositor (de obicei cele studentesti sunt 4-5 ore).  In plus, te ajuta si sa te pregatesti pentru interviuri.  Problemele de la interviurile de la firme mari din afara sunt asemanatoare cu cele de la concursuri doar ca sunt mai usoare”, a explicat Petru Trimbitas, initiatorul si coordonatorul acestui proiect.

Este studentul despre care Ziar de Cluj a scris in toamna anului trecut ca este disputat de companii gigant ale momentului, Google si Facebook.

“Am crescut foarte mult din cauza ca am fost in legatura cu multi oameni pasionati si valorosi si am organizat un concurs care sa stimuleze colaborarea intre oameni”, declara el atunci despre Mindcoding. 

La editia de anul trecut s-au clasat pe podium Alex Velea (medaliat cu argint la olimpiada internationala), Rares Buhai (medaliat de 3 ori cu aur la internationala) si Csaba Patcas, un veteran al concursurilor de programare, care s-a ocupat de pregatirea lotului national. Ei au fost recompensati cu premii in valoare de 1000 de euro. 

Subiectele concursului sunt compuse de o echipa de fosti si actuali olimpici. ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 15 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 21 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 21 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 21 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 21 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 24 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE