Din oras

Incepe Mindcoding, concursul de la Cluj care ii pregateste pe informaticieni pentru interviuri la marile companii internationale

Scris de 1,340

Cativa tineri clujeni cu multe premii si medalii la activ au creat un concurs de informatica ingenios, util, intre altele, pentru pregatirea cu angajatorii de la firmele de profil din strainatate.  Se poate inscrie oricine, indiferent de varsta.  Participantii sunt provocati sa isi puna la bataie cele mai bune ideti intr-o competitie de algoritmica desfasurata in mediul online. Runda finala va avea loc in aprilie la Cluj Napoca.

MindCoding este un proiect organizat de Societatea Hermes (Organizatia Studentilor din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj Napoca). Tinerii si-au propus sa adune  laolalta un numar cat mai mare de pasionati de informatica din intreaga tara, fara restrictii de varsta, si de a-i provoca sa-și puna la bataie cele mai bune idei in cadrul unui concurs de algoritmica.

“Scopul acestui concurs merge mai departe de runde sau probleme. Concursurile creeaza comunitati. De aceea, MindCoding isi propune, in primul rand, sa stranga informaticieni si pasionati de informatica din toata tara, de toate varstele, si sa incurajeze colaborarea lor in viitor”, precizeaza organizatorii.

Concursul va avea loc in perioada februarie-aprilie si se va desfasura in 4 runde online (12 februarie, 26 februarie, 12 martie si 26 martie), urmand ca runda finala sa aiba loc in Cluj-Napoca in luna aprilie in Cluj-Napoca . Fiecare runda online va fi alcatuita din 4 probleme cu dificultate gradata, ce vor trebui rezolvate in 90 de minute. Startul se va da in data de 12 februarie 2015, incepand cu ora 19.

Pe langa competitie, participantii vor avea ocazia sa decopere atat oportunitatile pe care le ofera angajatorii din Cluj – Napoca, dar si posibilitatile de studiu din cadrul UBB.  Pe parcursul rundelor concurentii vor putea intra in contact cu angajatorii. La runda finala participantii vor lua parte la prezentari  interactive ale universitatii si ale companiilor clujene.

Ce ce se deosebeste MindCoding de concursurile traditionale de informatica?

“Concursul acesta dureaza mult mai putin timp deci nu e asa obositor (de obicei cele studentesti sunt 4-5 ore).  In plus, te ajuta si sa te pregatesti pentru interviuri.  Problemele de la interviurile de la firme mari din afara sunt asemanatoare cu cele de la concursuri doar ca sunt mai usoare”, a explicat Petru Trimbitas, initiatorul si coordonatorul acestui proiect.

Este studentul despre care Ziar de Cluj a scris in toamna anului trecut ca este disputat de companii gigant ale momentului, Google si Facebook.

“Am crescut foarte mult din cauza ca am fost in legatura cu multi oameni pasionati si valorosi si am organizat un concurs care sa stimuleze colaborarea intre oameni”, declara el atunci despre Mindcoding. 

La editia de anul trecut s-au clasat pe podium Alex Velea (medaliat cu argint la olimpiada internationala), Rares Buhai (medaliat de 3 ori cu aur la internationala) si Csaba Patcas, un veteran al concursurilor de programare, care s-a ocupat de pregatirea lotului national. Ei au fost recompensati cu premii in valoare de 1000 de euro. 

Subiectele concursului sunt compuse de o echipa de fosti si actuali olimpici. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 3 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 3 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 5 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 6 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 6 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 6 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 7 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 7 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 7 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 8 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE