Editorial

Încasăm și achităm fără probleme. De umilințe, zic…

Scris de 1446

Spoiler: încă un text din valea plângerii, despre cum s-au scumpit toate. De ce mai vorbesc despre încă un copac din aceeași pădure? Că efectiv mi-am amintit încă odată că cei care fac legile nu trăiesc la fel ca mine, poate ca tine. Ei au decont peste decont, inclusiv în viața personală. Așa se face că la combustibil n-au procedat ca politicienii din Ungaria. Așa se face că acum se discută ca Statul Român să achite RATELEEEEEEE creditelor celor din magistratură. Așa se face că facturile din service-urile auto se dau la ”conta” și n-au ei dureri.
Ei bine, azi dimineață intru pe Juridice.ro, în procedura zilnică de răsfoit presa online. Văd o știre scrisă de un specialist în care se comunică faptul că pe 2 mai s-a luat decizia ca nicio poliță RCA de la City Insurance, ÎNCĂ valabilă ca durată, nu o să mai fie valabilă din 11 mai încolo. Eu am asigurare la ei încheiată până în august. Deci sunt vizată de țeapă.
Așa că mi-au revenit nervii din toamnă, când i s-a retras licența de funcționare firmei de mai sus, fiind atunci vorba ca tot eu trebuie să mă pun pe drumuri în 90 de zile de la decizie, ca să denunț contractul de asigurare și să îmi fac în altă parte. De ce nu am făcut-o atunci? Simplu. Pentru că politicienii mei dragi care au ”date” la masa de amiază cu alde directori din tot felul de firme de asigurări, directori de lvl mare, nu broker-ași de a țară, știau de faza cu CITY și știau că toate celelalte firme vor mări tarifele până la Doamne-Doamne și-napoi. Așa că m-am predat simulării și scorul era uriaș. Blondă, tânără, sub 30, mașină trecută pe mine că ai mei din ceruri n-au cum să fie proprietari, etc. Nota de plată? Către 2.000 de lei.
Azi, intru din nou la simulare, că din 11 mai nu mai am asigurare valabilă și că în ROMÂNIA îti faci un plan de cheltuieli, defalcat pe luni, iar din cauza faptului că POLITICIENII din ultimii 10 ani (că pe mine de ăștia m-a interesat, gen de la 18 ani încolo) nu îți țin spatele DELOC ajungi să te trezești că gazul s-a scumpit de pe-o zi pe alta cu 18 %, că ROBOR e peste 5% (record în ultimii 9 ani) și că DIFERENȚA de plată a unei asigurări RCA pentru 6 luni față de cea pentru 12 luni e de doar 100 de lei!
Și tot din cauza faptului că POLITICIENII din ultimii 10 ani (că pe mine de ăștia m-a interesat, gen de la 18 ani încolo – bis) nu îți țin spatele DELOC ajungi să te trezești că deși ți-ai propus să achiți asigurarea de 1.700 de lei în august, că atunci îți expiră, trebuie să scoți banii din buzunar că așa suntem noi furați: la luni, zile, ore, salar, taxe, servicii.
Încasez umilința asta? Da. Pentru că deși eu trebuia să am mașina asigurată până la sfârșitul lunii august, eu după 11 mai sunt pasibilă de o amendă de până la 2.000 de lei pentru că nu mai e valabil RCA-ul meu, reprezentat de o hârtie pe care scrie ca asigurarea e valabilă.
CICĂ ai variante ajutătoare: plata asigurării în rate (probabil cu un mic comision, nu știu, ca nu-s adepta acestei metode), dar pe cand voi avea de achitat a doua rată poate statul mai scumpește ceva și n-am bani.
Așa că încasez și achit fără probleme. De umilințe, zic…ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 3 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 5 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 6 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 6 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 7 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 8 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 8 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 8 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 9 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 9 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 10 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 10 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției