Din oras

Încă o ȚEAPĂ marca CFR, pe trenul Cluj-Viena. Biletele „la ofertă” s-au epuizat. Nimeni nu știe exact câte au fost, pentru că numărul acestora e „de natură confidenţială”. Noile bilete, mai scumpe ca avionul

Scris de 5,426

CFR Călători a reușit performanța s-o dea în bară din nou pe una dintre cele mai anticipate rute din acest sezon. Nou tren cu plecare din Cluj-Napoca spre Viena a fost anunțat cu surle și trâmbițe de către compania de stat, însă biletele „la ofertă” s-au epuizat în doar câteva ore, fără ca procesul lor de vânzare să fie complet funcțional, transparent sau cineva să știe exact câteva bilete au fost puse în vânzare.

 

După ce inițial CFR a anunțat că va pune în vânzare bilete pe această rută la prețuri promoționale de 136 de lei, acum biletele au ajuns să coste aproape dublu, adică 256 de lei pentru un bilet întreg adult la clasa a II-a până în capitala Austriei.

 

Și asta după ce, săptâmâna trecută, când biletele au fost puse în vânzare, ele nu puteau fi achiziționate online și nici dus-întors, așa cum pot fi cumpărate pentru toate rutele naționale și internaționale.

 

CFR refuză să spună câte bilete la ofertă” a vândut

 

Contactați de reporterii „Ziar de Cluj”, CFR a refuzat să pună la dispoziția publicului detalii cu privire la numărul biletelor vândute la preț special. Aceștia susțin că astfel de informații sunt „de natură confidenţială”.

 

„Informaţii privind numărul locurilor alocate ofertelor tarifare Smart si City Star Austria la vânzare sunt de natură confidenţială pentru întreprinderea feroviară de transport de călători. Numărul acestor locuri este stabilit de comun acord cu partenerii străini –OBB și MAV Start”, susțin oficialii CFR

 

Un bilet cu avionul, la jumătate de preț față de tren

 

La o simplă căutare pe site-urile de profil, un bilet pe ruta Cluj-Viena este mai ieftin cu avionul decât cu trenul. La o simplă căutare pe internet, un bliet de avion pe același segment costă 30 de euro, la jumătate față de cel de tren.

 

 

Trenul spre Viena, din gafă-n gafă

 

Reprezentanții companiei feroviare nu sunt la prima problemă de ordin organizatoric pe această rută. Dupe ce anunțul cursei a stârnit interes considerabil în rândul clujenilor și nu numai, au doua zi reporterii “Ziar de Cluj/NCN” au mers la biroul de informații al gării din Cluj-Napoca și au cerut mai multe informații despre noua rută.

 

Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că angajații responsabili cu informarea publicului nu știau absolut nimic despre noul tren spre Viena.

 

 

Compania de stat CFR Călători a semnat un acord cu compania ungară de transport feroviar MAV Start şi compania austriacă OBB prin care vor introduce un tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena şi retur, începând cu planul de mers 2018 -2019. Primul tren va pleca din gara Cluj-Napoca pe 9 decembrie 2018.

 

Conform reprezentanților CFR, trenurile IR 144 şi IR 143 vor circula zilnic, după următoarele orare:

 

Cluj-Napoca (07:35) – Budapesta (14:20/14:40) – Viena (17:21)

 

Viena (10:42) – Budapesta (13:19/13:40) – Cluj-Napoca (22:25).

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE