In vizor

Încă mai sunt 1700 de elevi din județul Cluj care așteaptă să primească tablete

Scris de 34

La aproape un an de la debutul pandemiei și organizarea învățământului în sistem online, încă mai sunt elevi care nu au tablete pentru a participa la ore. Licitațiile organizate de Ministerul Educației și de Inspectoratul Școlar Județean au fost finalizate abia la finalul anului trecut.

„S-au soluționat achizițiile publice. În decembrie am distribuit cele peste 4000 de tablete achiziționate de minister. Între sărbători am distribuit și tabletele achiziționate de Inspectoratul Școlar. S-au mai derulat diverse procese de achiziții, sunt în pregătire proiecte depuse de primării în parteneriat cu școlile pentru aproximativ 800 de tablete, dar și proiecte derulate de Inspectoratul Școlar în parteneriat cu școlile care nu au fost cuprinse în niciun proiect de finanțare astfel încât în foarte scurt timp nu vom mai avea această problemă a lipsei materialelor. Ar fi 1700 de tablete necesare pentru a acoperi tot județul”, a declarat șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc. 

De asemenea, Marinela Marc recunoaște că nu doar lipsa device-urile este o problemă ci și faptul că unii elevi din zonele izolate ale județului nu au conexiune la internet.

„Nu toți elevii au conexiune la internet. Tabletele achiziționate de noi și de Minister sunt cu cartelă de internet. Problema este că nu este aceeași acoperirea la nivelului județului. Sunt anumite localități unde doar o rețea funcționează și nici aceea foarte bine. Nu sunt atât de multe aceste cazuri. Foarte multe instituții au avut nevoie de echipamente digitale și foarte greu s-au găsit societăți care să aibă necesarul de echipamente.Toate școlile au o platformă digitală de învățare funcțională. Până la sosirea tabletelor au folosit telefoane sau au partajat alte device-uri cu alți membri ai familiei”, a declarat Marinela Marc.

Ministerul Educației a anunțat că școlile se vor redeschide din 8 februarie în trei scenarii, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare localitate. 

Scenariul Verde – incidența sub 1 la mia de locuitori. Toți elevii merg la școală

Scenariul Galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori. Pot participa fizic copiii de la grădiniță, elevii din ciclul primar (clasele 0-IV), și elevii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Scenariul Roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori. Rămân deschise grădinițele și școlile doar pentru elevii din ciclul primar.

În acest moment, Cluj-Napoca, Gherla și Huedin se află în scenariul roșu, Dej, Turda și Câmpia și scenariul galben. Din cele 81 de localități din județul doar 22 se află în acest moment în scenariul verde, dar desigur lucrurile se pot schimba până în 8 februarie. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 13 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 14 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 15 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 15 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 16 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE