In vizor

Încă mai sunt 1700 de elevi din județul Cluj care așteaptă să primească tablete

Scris de 34

La aproape un an de la debutul pandemiei și organizarea învățământului în sistem online, încă mai sunt elevi care nu au tablete pentru a participa la ore. Licitațiile organizate de Ministerul Educației și de Inspectoratul Școlar Județean au fost finalizate abia la finalul anului trecut.

„S-au soluționat achizițiile publice. În decembrie am distribuit cele peste 4000 de tablete achiziționate de minister. Între sărbători am distribuit și tabletele achiziționate de Inspectoratul Școlar. S-au mai derulat diverse procese de achiziții, sunt în pregătire proiecte depuse de primării în parteneriat cu școlile pentru aproximativ 800 de tablete, dar și proiecte derulate de Inspectoratul Școlar în parteneriat cu școlile care nu au fost cuprinse în niciun proiect de finanțare astfel încât în foarte scurt timp nu vom mai avea această problemă a lipsei materialelor. Ar fi 1700 de tablete necesare pentru a acoperi tot județul”, a declarat șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc. 

De asemenea, Marinela Marc recunoaște că nu doar lipsa device-urile este o problemă ci și faptul că unii elevi din zonele izolate ale județului nu au conexiune la internet.

„Nu toți elevii au conexiune la internet. Tabletele achiziționate de noi și de Minister sunt cu cartelă de internet. Problema este că nu este aceeași acoperirea la nivelului județului. Sunt anumite localități unde doar o rețea funcționează și nici aceea foarte bine. Nu sunt atât de multe aceste cazuri. Foarte multe instituții au avut nevoie de echipamente digitale și foarte greu s-au găsit societăți care să aibă necesarul de echipamente.Toate școlile au o platformă digitală de învățare funcțională. Până la sosirea tabletelor au folosit telefoane sau au partajat alte device-uri cu alți membri ai familiei”, a declarat Marinela Marc.

Ministerul Educației a anunțat că școlile se vor redeschide din 8 februarie în trei scenarii, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare localitate. 

Scenariul Verde – incidența sub 1 la mia de locuitori. Toți elevii merg la școală

Scenariul Galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori. Pot participa fizic copiii de la grădiniță, elevii din ciclul primar (clasele 0-IV), și elevii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Scenariul Roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori. Rămân deschise grădinițele și școlile doar pentru elevii din ciclul primar.

În acest moment, Cluj-Napoca, Gherla și Huedin se află în scenariul roșu, Dej, Turda și Câmpia și scenariul galben. Din cele 81 de localități din județul doar 22 se află în acest moment în scenariul verde, dar desigur lucrurile se pot schimba până în 8 februarie. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 11 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 12 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 12 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 13 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 14 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 14 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 14 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 15 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 16 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 16 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției