In vizor

BOC, despre mini-centura care va lega Autostrada Transilvania de Centura de Diamant: „Pe acest proiect stam cu ochii ca pe butelie”

Primarul Emil Boc s-a arătat optimist pe marginea derulării proiectului care va lega Centura Vâlcele-Apahida de Autostrada Transilvania.

În cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio local, edilul și-a exprimat convingerea că „documentația” va fi gata la finele lunii februarie. Autoritățile preconizează că lucrările de infrastructură propiu-zise pentru cei aproximativ 7 km de drum vor dura 7 luni de zile. 

„La sfârsitul lui februarie va fi gata, si aici, documentatia tehnica in vederea pregatirii licitatiei, care va fi organizata pe parcursul lunii martie si, dupa care, 7 luni de zile realizarea efectiva a celor 6-7 km care vizeaza legatura, probabil, sfarsitul acestui an, inceputul anului viitor, ar trebui sa avem gata aceasta centură, mini-centură, atat de importanta pentru ceea ce inseamna traficul din Cluj-Napoca, Baciu, Turda. 

Pe acest proiect stam cu ochii ca pe butelie”, a declarat primarul Emil Boc. 

Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres ce va face legătura dintre centura Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania a fost atribuită ofertantului câștigător, companiei Search Corporation. 

În iulie 2020, Search Corporation obținea contractul în valoare de 2,3 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuție a documentației tehnice era prevăzută pentru o perioadă de nouă luni. Fondurile  destinate acestui obiectiv sunt alocate din bugetul statului.

Drumul expres ce va asigura conexiunea între așa-numita „Centura de Diamant” și Autostrada Transilvania va începe din zona localităților Tureni-Mărtinești, fiind prevăzut un drum cu patru benzi.

Proiectul vizează descongestionarea traficului rutier din Turda și asigurarea unei distanțe reduse între Cluj-Napoca și A3, respectiv A10.

De altfel, după cum a punctat primarul Emil Boc, colaborarea cu Ministerul Transporturilor este în continuare una favorabilă Clujului, după preluarea conducerii de către Cătălin Drulă (USR).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *