Din oras

În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON

De mai bine de un an, soții Anamaria și Adrian Dragoș “copciălesc” în secret un proiect de grădină interioară în curtea Restaurantului Dapino, acolo unde sunt zvonuri că au creat o atmosferă magică, un soi de portal relaxant pentru cei ce duc dorul unor clipe de liniște. Dar asta nu e totul.
De mai bine de doi ani, Da Pino insistă la începutul verii și iarna să organizeze Culinăria, un festival gastronomic conceput ca un omagiu adus culturii și tradiției locale din Transilvania și unde an de an sunt aduși artiști și valori autentice ale României ca să “condimenteze” cu muzica lor bucatele.
Dacă nu ați fost la Culinăria organizată în iarnă, eu vă zic să nu ratați Culinăria din acest weekend și asta dintr-o grămadă de motive. Sigur, pentru un mâncău ca mine, motivul principal îl constituie haleala. În iarnă, mi-am asasinat burtica cu niște zălame și mezeluri de excepție, cu niște friptane de mare angajament, totul culminând cu o vadră de vin roșu pe care am topit-o împreună cu profesorul Aurel Codoban, bunul și dragul meu prieten
Dar anul ăsta va fi rupere fiindcă Da Pino și-a făcut echipă mare de bucătari talentați. O să îi întâlniți pe talentatul Sergiu Giulean, un tip de o modestie rară și preferatul meu, dar și pe talentatul sicilian Marco Genna, o explozie de energie și implicare, pe care îl puteți vedea chiar în aceste zile la MasterChef cum impresionează o țară întreagă despre care sper sa ajungă în finală, ba chiar sper să o și câștige.
Dar asta e abia începutul. Sâmbătă și duminică veți putea avea acces gratuit între orele 12.00 și 18.00, în Grădina Secretă din interiorul Restaurantului Da Pino, pe care eu o consider unică în România în acest moment nu numai pentru peisagistica imaginată ci și pentru potențialul ei de spațiu cultural și loisir.
Eu am văzut-o deja când lucrurile erau pe la jumătatea pregătirilor și mi-a tremurat osul sterno-cleido-mastoidian de plăcere, este o felie de paradis, unsă cu unt și sare pentru sufletul oricărui om care știe să aprecieze bunul gust.
Dacă nu sunteți zgârciți și mai ales dacă vreți să vedeți cum felia de paradis de la Da Pino se transformă radical la lăsarea serii într-o felie de viață, să știți că Festivalul Culinăria începe de fapt de vineri și are setate în fiecare seară, adică vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 18.30, concerte după cum urmează:
Vineri searat trupa Trigon, un simbol al jazzului de peste Prut.
Sâmbătă seara o puteți asculta pe Luisa Zan, o vocalistă de jazz româncă, care pe lângă decenii de studiu în muzica clasică și jazz este o entertaineră deosebită.
În fine, duminică seara, îl puteți asculta pe Dragostea Pământului că așa îi zic eu lui Grigore Leșe.
La final, v-am lăsat argumentul cel mai bun, ăla pe parte economică pentru care “se merită” să mergeți măcar la unul dintre concerte. Fiindcă, vă zic, locurile sunt limitate și se gată repede. La fiecare bilet achiziționat la unul dintre cele trei concerte (un bilet costă 150 lei pe seară) aveți 25% discount dacă plătiți cu un card MasterCard, ceea ce este foarte tare, o modalitate foarte șmecheră prin care MasterCard susține accesul la cultură, modalitate pe care companiile românești ar trebui să o urmeze.
Dacă veniți acolo vă garantez că nu o să plecați dezamăgiți. Și trebuie să aveți încredere în grași când garantează căci ei știu cel mai bine unde să mănâncă beton în orașul ăsta.
Puteti face rezervări la 0733 925 343.

C u l i n ă r i a
20-21-22mai
în grădina la DaPino
Universității 8,
Cluj-Napoca

Vineri, 20 mai
h18:30 • Trigon (Moldova)

Sambătă, 21 mai
h12:00 • Văzduh*
h18:30 • Luiza Zan

Duminică, 22 mai
h12:00 • Văzduh*
h18:30 • Grigore Leșe

Bilet de acces concerte: 150RON
Locuri limitate.
25% discount
la plata cu
MasterCard

*Sâmbătă și Duminică acces liber între h12:00 și h18:00.

Info & reservations:
0733 925 343