Din oras

In urma balului caritabil organizat de Institutul Inimii "Niculae Stancioiu" s-au strans 15.000 de euro

La inceputul lunii decembrie a avut loc balul caritabil organizat de Institutul Inimii „Niculae Stancioiu” pentru dotarea unei sali de operatii pe inima la copii. In urma evenimentului, cei de la institut au reusit sa stranga suma de 15.000 de euro, suma care va fi investita pentru reconditionarea salii de operatie. Cu toate ca anul trecut suma a fost ceva mai mare, ajungand la 22.000 de euro, anul acesta numarul celor care au participat a crescut semnificativ. Daca in 2014 au fost in jur de 150 de persoane, la balul din luna aceasta au fost prezenti peste 200 de oameni, ceea demonstreaza implicarea si interesul clujenilor pentru un bal care se transforma de la an la an in traditie.

Sursa Foto: clujmed.ro

Balul caritabil organizat de Institutul Inimii ”Niculae Stancioiu” a avut loc in data de 4 decembrie la Grand Hotel Italia. Scopul evenimentului a fost de a strange o parte din suma de bani necesara pentru dotarea unei sali de operatii pe inima la copii. Adrian Molnar, manager interimar si director sef de lucrari al instutului, informeza ca au reusit cu aceasta ocazie sa stranga 15.000 de euro.

„Probabil vom ramane cu aproximativ 15.000 de euro. In plus, mai primim inca de la cateva firme, ceva aparatura medicala si instrumentar chirurgical, ca sponsorizari”, spune acesta.

Suma din acest an este mai mica fata de cea de 22.000 de euro stransa anul trecut, deoarece organizatorii au vrut sa realizeze un bal elegant cu invitati pe masura, precum artistul Nicu Alifantis.

”Suma este putin mai mica, pentru ca am avut cheltuieli ceva mai mari. In sensul ca am vrut, in primul rand, sa fie un bal elegant la care lumea sa se simta bine. L-am avut ca invitat si pe artistul Nicu Alifantis, deci cheltuielile mai mari se justifica prin dorinta noastra de a avea ceva de buna calitate”, a adaugat Adrian Molnar.

Cu toate ei au nevoie de suma totala de 200.000 de euro pentru a realiza tot ceea ce si-au propus in materie de renovare a salilor de operatie, chirurgul este multumit de banii pe care au reusit sa-i stranga in prezent. Acestia vor fi folositi pentru a cumpara o parte din aparatura necesara institutului.

”Ceea ce ne-am propus si ceea ce ne dorim noi, e mult mai scump si avem promisiuni ca vom fi ajutati si de Consiliul Judetean in privinta aceasta pentru a renova salile de operatie. Suma totala de care am avea nevoie este in jur de 200.000 de euro. E foarte binevenita suma de bani stransa acum, intrucat vom cumpara o parte din ceea ce avem nevoie si restul. In medicina, in general, si in chirurgie, sumele care se vehiculeaza sunt foarte mari pentru ca e vorba de lucruri de foarte buna calitate. Nu mergem decat pe lucruri de foarte buna calitate in tot ceea ce facem. Atunci, desigur ca si costa mai mult. Avem in jur de 15.000 de euro, iar banii acestia ii vom investi in ce avem acum nevoie. Anul viitor vom face alt bal de caritate, vom strange o suma si mai mare si sper sa fim ajutati din toate partile, dar e foarte binevenita contributia si eu tin sa multumesc tuturor celor care au participat si vor participa de acum inainte la balurile noastre”, marturiseste acesta.

De altfel, desi suma stransa a fost ceva mai mica, interesul participantilor pentru aceasta activitate caritabila a crescut fata de anul trecut. Mai mult, Adrian Molnar se arata incantat de modul in care a decurs balul si spera ca, in timp, acesta sa devina un eveniment de referinta in Cluj-Napoca.

”Anul acesta a fost mai multe persoane. La bal am avut in total in jur de 205-210 persoane, anul trecut au fost cam 150 de participanti. Au fost mai multe persoane, dar, dupa cum spuneam, cheltuielile noastre au fost mai mari din dorinta de a avea ceva de calitate. Asta ne-am dorit in primul rand, ca lumea sa se simta lumea bine si sa avem si un artist de calitate care sa cante. Sunt multumit de cum a decurs, am avut feedback-uri pozitive de la oamenii care au participat si imi doresc ca traditia sa continue si balul sa devina un punct de referinta din punctul de vedere al evenimentelor sociale din Cluj”, a incheiat managerul interimar al institutului, Adrian Molnar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *