Politica

În timp ce dormea cu capul pe jilțul de primar, pesedistul Neselean tocmai pierdea Gherla

În municipiul Gherla, din județul Cluj, cele mai multe voturi au mers către două partide: Alianța USR-Plus și PNL, care au câștigat detașat în preferințele alegătorilor de aici. Astfel, în cadrul celor 16 secții de votare deschise la nivelul municipiului Gherla, Alianța USR-Plus a obținut 24,66% din voturi. PNL a realizat un scor de 29,16%, iar PSD – 17,50%. Chiar dacă Primăria de aici este condusă de Ioan Neselean (PSD), partidul pe care-l reprezintă s-a plasat abia pe locul 3 în clasamentul preferințelor alegătorilor.

Celelalte partide au obținut rezultate mai modeste în Gherla: UDMR  -10,95%, PMP – 5,10%, Pro România – 4,15%, iar ALDE a obținut doar 2,98%.

Astfel, cele mai bune rezultate au fost obținute de Alianța USR-Plus și PNL. Prezența la vot a fost una ridicată, astfel încât în municipiul Gherla a fost înregistrată o prezență la vot de peste 50%, mai exact 51,38%. În aceste condiții, primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, pierde încet, dar sigur, susținerea electoratului. Mai mult chiar, într-o atare situație, Neselean va pierde chiar scaunul de primar. 

De fapt, recent, Ioan Neselean a contesat decizia Agenției Naționale de Integritate, prin care edilul a fost declarat în stare de incompatiblitate.

La Curtea de Apel Cluj a fost înregistrat pe 17 mai dosarul cu numărul 338/33/2019 privind conflictul de interese/incompatibilitate constatat de ANI.

Pe 23 aprilie 2019, ANI l-a declarat pe Ioan Neselean în stare de incompatiblitate.

„În perioada 15 octombrie 2013 – 2 iunie 2016, Neselean a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru (președinte) al Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Gherla, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”.

ANI spune că primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.”Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.”

CITEȘTE ȘIAgenţia Naţională de Integritate, dată în judecată de către un primar faimos din Cluj. PSD riscă să piardă „teren politic”

În aceste condiții, pe fondul preocupărilor de ordin judiciar, primarul din Gherla a înregistrat un scor rușinos pentru partidul pe care-l reprezintă. PSD s-a clasat în Gherla, într-un clasament al preferințelor alegătorilor, abia pe locul 3, cu 17,50% de voturi, plasându-se după Alianța USR-Plus și PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *