Vocea ta

În timp ce Boc se laudă cu fluidizarea traficului dintr-un întreg cartier, un clujean cu dizabilități îi semnalează că nu poate circula pe un ciot de stradă de 50 mp: „Am căzut de vreo 4 ori din cauza stării deplorabile a drumului”

Sub postările de pe Facebook ale lui Emil Boc, ce își prezintă elogios realizările grandioase, clujenii îi aduc în vedere primarului problemele mici, dar dureroase, ale orașului.

„Serviciul de Înmatriculări și permise auto se mută din cartierul Gheorgheni: cetățenii economisesc timp, bani, iar cei care locuiesc în cartierul Gheorgheni scapă de traficul aglomerat generat de acest serviciu (300-500 mașini, zilnic). (…)

Pe lângă diminuarea aglomerației în cazurile legate de funcționarea acestui serviciu, obiectivul municipalității a fost să contribuim la a face cât mai ușoare pentru cetățean procesele legale necesare.

Astfel, în incinta clădirii este deschis și un birou al Primăriei Cluj-Napoca pentru plata taxelor necesare la înmatriculări, radierilor auto ș.a., astfel încât toate operațiunile legale obligatorii sa poată fi derulate pe loc, fără a fi necesare alte deplasări”, a postat astăzi Emil Boc pe pagina sa oficială de Facebook.

În timp ce primarul vorbește despre diminuarea aglomerației în trafic prin mutarea sediului Serviciului de Înmatriculări dintr-un cartier într-altul, despre procesele legale mai ușoare pentru cetățeanul care nu va mai fi nevoit să se deplaseze fizic la sediul central al Primăriei, un clujean îi sesizează edilului, în disperare de cauză, la comentarii, problema sa concretă – faptul că nu se mai poate deplasa pe strada care îi asigură accesul la locuință, fără a se accidenta din cauza stării proaste a drumului.

Mai multe persoane cu dizabilități au probleme de deplasare pe o stradă din cartierul Mănăștur, niciodată reparată în ultimul deceniu, iar oamenii primesc de la Primărie răspunsuri care li se par absurde, fiind deciși să îi acționeze în instanță pe cei responsabili de drumul abandonat într-o stare de degradare care le îngreunează deplasarea:

„Bună ziua! Ma numesc Ionuț-Robert Mazareanu și locuiesc pe str Taberei, nr.4, bl. Urbana, Cluj-Napoca. Am ataxie cerebrală, care îmi afectează atât mersul, cât și scrisul și vorbirea. Locuiesc la parter pentru că este imperios necesar pentru a ma putea deplasa.

Locuiesc aici din 2013 și niciodată strada nu a fost asfaltată sau recondiționată, fiind într-o stare extrem de proastă, ca în secolul al XVII-lea. Având în vedere problemele mele motrice, folosesc un dispozitiv tip rollator pentru a ma putea deplasa, iar în ultima vreme m-am accidentat și am căzut de vreo 4 ori din cauza stării deplorabile a drumului.

În jurul locuinței mele mai locuiesc numeroase persoane cu dizabilități care întâmpină dificultăți în traversarea traseului. Deși sunt mai puțin de 50 de metri, nu se ocupă nimeni, iar drumul este foarte dificil de parcurs, mai ales când plouă și gropile se umplu cu apă.

Asociația a menționat că e datoria administrației locale, având în vedere că blocul alăturat este bloc social și aparține de administrația locală.

Aș dori asfaltarea drumului, repararea lui sau scoaterea cimentului pentru a putea să mă deplasez cu ușurință.

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns, dar și pentru viitoarele lucrări. Am contactat și Primăria Cluj Napoca de două ori și aștept un răspuns la al doilea mesaj.

Dacă este un drum privat, cum mi s-a răspuns de la Primărie, aș dori să știu de cine aparține, pentru a da persoana/ persoanele respective în judecată și cine se ocupă de amendarea lor pentru starea deplorabilă în care se află drumul aflat în subordinea lor, pentru că nu ia nimeni nicio măsură. Eu știu ca se dau amenzi pentru acest fapt sau lucrările de reabilitare sau recondiționare se adaugă impozitului.

Conform Ordonanței 43 din 28 august 1997, un drum privat are o destinație bine specificată. La strada respectiva sunt arondate 6 blocuri dintre care unul este bloc social.

Mi se pare absurd răspunsul lor, atât timp cât este vorba despre o stradă circulată de public, atât pietoni, cât și mașini, nu despre o alee. Ar fi de înțeles dacă ar exista o altă cale de acces decât cea din drumul privat. Ar trebui să vină cineva de la ei care sa constate starea deplorabilă a drumului.

Având în vedere că nu mi s-a comunicat numele responsabililor pentru acest drum voi contacta atât Oficiul pentru Protecția Consumatorului, dar și Comisia Europeană a Drepturilor omului”, a scris clujeanul sub postarea primarului Emil Boc.

Acesta este Clujul real! Orașul în care primarul se laudă cu fluidizarea traficului într-un întreg cartier, în timp ce locuitorii cu dizabilități se accidentează pe un ciot de stradă care nu poate fi reparată de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *