In vizor

ÎN SFÂRȘIT! Terenurile de sport din Baza Sportivă Gheorgheni se redeschid

Ziar de Cluj aborda în urmă cu doar câteva zile problema terenurilor de sport din Baza Sportivă Gheorgheni, care au rămas închise deși în alte orașe acestea au fost deschise încă de anul trecut. Într-un răspuns primit atunci de la Primăria Cluj-Napoca, se menționa că această decizie a fost luată întrucât documentele care au reglementat constrângerile specifice acestei situații excepționale au conținut interdicția expresă de desfășurare a activităților sportive-recreative. 

Primăria Cluj-Napoca a făcut referire la Hotărârea de Guvern nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă (cea în vigoare la acest moment), aceasta apare la Anexa nr. 3 Art.1 alin. 16:

„Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sauministrul agriculturii și dezvoltării rurale”.

Însă odată cu noile relaxări, primarul Emil Boc a anunțat că se vor redeschide și terenurile de sport cu rezervare de la Baza Sportivă Gheorgheni, asta deși Hotărârea prin care se prelungește starea de alertă încă este în vigoare. 

„Cluj-Napoca este un oraș care promovează constant sportul, așadar îi invit pe toți clujenii la mișcare!”, a transmis primarul Emil Boc. Cu toate acestea a preferat să țină închise terenurile de sport, în condițiile în care terenurile private sunt deschise de mult timp, iar alte orașe au deschis bazele sportive încă din luna mai a anului trecut. 

Clujenii pot să își facă rezervare începând de azi pentru tenis, baschet, fotbal, tenis de masă sau popice.

Terenurile de sport cu rezervare vor fi deschise conform programului de vară: luni-vineri 9:00-22:00, iar în zilele de weekend sâmbătă-duminică 10:00-22:00. Rezervările se pot face online, pe platforma www.complexsportivgheorgheni.ro.

Pentru a respecta măsurile de siguranță pentru terenurile din exterior se va permite participarea unui număr de maximum 30 persoane, care nu locuiesc împreună, per activitate recreativă / sportivă. Pentru interior (popice și tenis de masă) este permisă funcționarea până la capacitatea maximă a spațiului cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *