Din oras

În prag de alegeri, un floreștean răbufnește la adresa consilierilor locali: "Mizerabililor. Sunteţi o ruşine pentru noi!!!"

La şedinţa de azi a Consiliului Local Floreşti nu a fost îndeplinit numărul minim necesar de consilieri prezenţi, motiv pentru care proiectul privind modificarea actului constitutiv al societăţii Quatro Eco Salub nu a putut fi votat. O parte dintre consilieri au ajuns la câteva memente după ce preşedintele de şedinţă a declarat şedinţa închisă, invocând aglomeraţia  din trafic.

Şedinţa de îndată a Consiliului local convocată azi, la ora 15.00, a avut un singur punct pe  ordinea de zi: cel privind aprobarea modificării actului constitutiv al societăţii Quatro Eco Salub S.R.L., operator public regional de salubritate autorizat ANRSC, deţinut de comunele Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău. Din lipsă de cvorum, proiectul nu a trecut, iar comuna Floreşti pierde încă o şansă de a capitaliza societatea. O ultimă încercare a primarului Horia Şulea de a capitaliza QES va fi în 29 decembrie la şedinţa ordinară. În cazul în care nici atunci proiectul nu va fi votat comuna Gilău va deveni acţionar majoritar cu 80 de părţi sociale, fapt care îi va conferi dreptul de veto.

Înaintea începerii şedinţei de azi, în sală s-au aflat câţiva membri de partid susţinători ai primarului Şulea. Aceştia au aşteptat în linişte, cuminţi pe scaune, dezbaterea. Asta în timp ce accesul cetăţenilor simpli a fost permis doar cu puţin timp înainte de intonarea imnului. Şedinţa propriu zisă nu a durat mai mult de 2 minute deoarece, după numărătoarea consilierilor prezenţi, s-a constatat că, fiind vorba de un proiect de patrimoniu, nu sunt îndeplinite condiţiile legale necesare dezbaterii proiectului de pe ordinea de zi. La această şedinţă numărul minim de consilieri prezenţi trebuia să fie de 13.

„Dat fiind faptul că această şedinţă este pentru o hotărâre patrimonială, numărul consilierilor ar trebui să fie de 13 şi tot atâtea ar trebui să fie voturile ca să treacă acest proiect. Ca atare, nu suntem în număr efectiv şi declar şedinţa închisă”, a cuvântat preşedintele de şedinţă.

În acel moment unul dintre cetăţenii prezenţi în sală, nemulţumit de indolenţa de care dau dovadă consilierii locali, i-a mustrat şi le-a urat toate cele bune. 

„Mizerabililor. Sunteţi o ruşine pentru noi. V-am votat. Să mâncaţi voi ceva… şobolanii pe care i-am prăjit azi noapte. Am ajuns să mă lupt cu focul pentru că sunteţi nişte mizerabili. Pentru că nu sunteţi în stare să hotărâţi o lege. Miercuri seara am stat şi am stins focul cu pompierii, am plecat de acolo plin până în gât de mizerie. Si mai este mizerie acolo. Aţi fi putut să faceţi eforturi să nu se ajungă aici. Aţi avut vreme 8 ani de zile. De ce trebuie să băgăm banii într-o firmă la care în ianuarie îi expiră autorizaţia?” – şi-a exprimat nemulţumirea unul dintre floreşteni.

Primarul Horia Şulea a fost mai „elegant” de această dată cu asistenţa prezentă în sală.

„Dumneavoastră vorbiţi din poveşti. Dumneavoastră vă informaţi de unde doriţi şi îmi spuneţi ceea ce doriţi. Firma are autorizaţie până în 2019. Aloo…”, a replicat primarul ieşind din sala de şedinţă.

Cetăţenii au fost scoşi din sediul primăriei cu „bunăvoinţa” poliţiştilor locali sub motivul că programul de lucru s-a încheiat. Off-urile pro şi contra capitalizării firmei Quatro Eco Salub au fost exprimate de floreştenii evacuaţi din sala de şedinţă  în parcarea primăriei unde câţiva dintre consilierii locali au bienvoit să stea să îi asculte.

Maşinile de de salubritate ale Quatro Eco Salub, potrivit promisiunilor directorului demisionar Florin Otrocol, continuă la această oră să treacă pe străzile din comună pentru a mai degaja o parte dintre gunoaiele adunate. Azi în comuna Floreşti, cea mai populată coumună din ţară, stau neridicate peste 300 de tone de deşeuri menajere deoarece, cu doar 6 maşini de gunoi, cât are parcul auto al Quatro Eco Salub, trebuie deservite 4 comune şi aproximativ 60.000 de locuitori ai acestora.

„Avand in vedere ca am fost convocata telefonic la ora 8.35 pentru ora 15.00 la sedinta de indata si cu toate eforturile nu am reusit sa ajung in Floresti decat la ora 15.13 minute ( asta si din cauza traficului) cand sedinta a fost declarata inchisa; cred ca ar fi fost mult mai bine ca aceasta sedinta sa fie stabilita la o ora rezonabila, dupa orele de program a celor mai multi dintre noi si sa avem la dispozititie si timpul necesar parcurgerii distantei Cluj- Floresti( mai ales intr-o zi de vineri!) si abia apoi sa fim acuzati de lipsa de interes!” – a afirmat consilierul local Florentina Vaida pe unul dintre grupurile de facebook ale comunităţii floreştene. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *