In vizor

În plină pandemie, 45 de școli și grădinițe din județul Cluj nu au APĂ POTABILĂ

Prefectul Județului Cluj Mircea Abrudean a declarat azi că la nivelul județului sunt 45 de unități de învățământ care nu au autorizație sanitară de fucționarea. Principalul motiv este că acele unități nu au apă potabilă în incinta. În plină pandemie de coronavirus, când măsurile de igienă trebuie să fie cât mai drastice încă sunt copii care nu au apă potabilă în școli și grădinițe. 

”În momentul de față avem 45 de unități de învățământ care nu au autorizația sanitară de funcționare, motivul principal fiind calitatea apei. Avem un progres important față de anul trecut când existau 13 unități școlare cu latrina în curte, astăzi mai avem una singură, grădiniță din satul Strâmbu. Și acolo urmează să se finalizeze niște lucrări și va intra în normalitate. Acolo unde apa nu este potabilă, primarii au obligați și și-au îndeplinit-o de a pune la dispoziție elevilor și a profesorilor surse de apă potabilă, respectiv bidoane cu apă pentru a nu exista niciun fel de risc cu privire la sănătatea participanților la actul educațional”, a declarat prefectul Mircea Abrudean. 

Directorul DSP Cluj Mihai Moisescu a menționat că în acele unități școlare unde nu există apă aceasta va fi înlocuită cu dezinfectanți, iar copiii vor fi astfel protejați. 

”Aceste mecanisme sunt destinate asigurării apei pentru consum. În rest există apă curentă și acolo unde nu există această apă se vor folosi substanțe dezinfectante pentru a asigura copilului curățenia și dezinfecția mâinilor”, potrivit lui Moisescu.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *