Din oras

În orașul de cinci stele, animalele de companie nu au voie să intre în aeroport. Întrebare de proprietar de câine: „Îl dăm peste gard şi direct în avion?”

Scris de 1,128

În Cluj-Napoca, oraș cu pretenții de înaltă civilizație, animalele de companie nu au ce căuta în Aeroportul Internațional Avram Iancu, deși legea le permite să călătorească cu avionul. Această situație a fost sesizată de mai mulți clujeni, posesori de căței, care au încercat să intre cu patrupedul în spațiul de așteptare, dar fie au fost opriți de personalul care asigură paza, fie au fost scoși afară. Dovada clară că este interzis accesul animalelor de companie în aeroport este stickerul lipit pe ușă.

Dacă în Cluj-Napoca nu este permis cu cățelul în aeroport, în alte orașe din străinătate, cu aeroporturi mult mai mari, animalele de companie pot intra însoțite de stăpân. Chiar și în București, este permis accesul câinilor în aeroport.

“Sunt curioasă de ce la Aeroportul din Cluj nu e voie să intri cu căţelul? Ne considerăm un oraş open minded, dar se pare că nu e deloc aşa. Pe aeroportul din Otopeni e voie cu căţelul, în UK ai voie cu căţelul în aeroport şi în multe alte aeroporturi. De ce pe uşa aeroportului din Cluj trebuie să te întâmpine fericitul semn cu căţelul tăiat? Sunt curioasă dacă îţi iei bilet la Blue Air şi pentru căţel în cabină, cum îl bagi aici în Cluj în aeroport? Sau îl treci gardul?”, a scris Oana Olar, pe o rețea de socializare.

Faptul că este permis cu animale de companie pe alte aeroporturi este confirmat și de alți utilizatori ai rețelelor de socializare.  

“Am zburat de la Luton la Schiphol cu un căţel de talie mare în avion. Era ţinut de stăpân lângă el, între scaune. Nu m-a deranjat, a stat cuminte, stewardesele se jucau cu el. N-a murit nimeni şi n-a comentat”, a afirmat Diana.

Exemplele continuă cu alte orașe precum Paris, Milano, Berlin. Toți cei care au călătorit de pe aeroporturile din respectivele orașe spun că este permis să intri cu câinele.

“La Paris ai voie cu căţelul în aeroport. De altfel, în afară de magazinele de mâncare şi muzee, poţi cam peste tot cu căţelul”, a punctat Anne-Marie Groussard.  

“Cultură şi Civilizaţie ! În Basel, Geneva, Zürich, Milano, Berlin ai voie cu căţelul şi chiar îţi zâmbesc şi se joacă cu el ! Aia-s proşti şi înapoiaţi, noi suntem dăştepţi”, a scris Vlad.   

După cum era de așteptat, există și voci care se declară împotriva accesului câinilor în aeroport, pe motiv că oamenii au alergii sau pentru că nu suportă pur și simplu prezența animalelor. Cei care susțin drepturile celor cu animale vin cu exemple tot din străinătate.

“Am zburat la Eindhoven marţea trecută. Erau vreo 4 câini înăuntru care-şi aşteptau cu stăpânii. Pe mine nu m-au deranjat. Nici nu mi i-a băgat nimeni pe gât. Câinii nu erau interesaţi de mine. Şi apropo, să le spui şi la ăia care umblă cu câinii de la control prin aeroport că tu nu suporţi câinii sau ai alergie şi să stea cât mai departe de tine sau chiar să nu mai folosească câini pentru aşa ceva”, i-a răspuns Diana unui utilizator care nu ar vrea să vadă câini în aeroport.

Oamenii se întreabă cum își pot duce câinele până la avion dacă ar fi să călătorească cu el în cabină.

„Atunci când călătoreşti cu căţelul, cum se presupune că trebuie să treci prin aeroport? Sau îl dăm peste gard şi direct în avion?”, a punctat Cristina Drugă Chiciuc.

Până la ora redactării acestui material, reprezentanții Aeroportului Internațional Avram Iancu nu au putut fi contactați. Vom reveni ulterior cu un punct de vedere.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 6 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 7 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 8 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 9 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 9 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 10 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 11 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 12 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 13 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 23 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE