Din oras

În „orașul de cinci excremente”, Primăria cumpără 76 de toalete ecologice cu 27.600 euro

Ziar de Cluj v-a arătat în nenumărate rânduri că orașul este plin de excremente umane și de animale. În pasaje subterane, parcuri, parkinguri, pe străzi rahatul este un laitmotiv, așa că Cluj-Napoca (sic!) ar putea să își schimbe cu ușurință titulatura din „orașul de cinci stele” în „orașul de cinci excremente”. Pe de o parte, cauza acestei probleme ține de cetățenii care nu au nicio urmă de bun simț și se „golesc” pe unde apucă, iar pe de altă parte vina aparține și Primăriei care nu a montat suficiente toalete în oraș.

În oraș sunt doar opt toalete publice. Mai ales cartierele duc lipsă de astfel de locuri de satisfacere a nevoilor fiziologice. Dintre toate cartierele, doar în Mănăștur există toalete publice. Cele opt toalete publice sunt amplasate în pasajul de la Gară, Piața Ștefan cel Mare, Piața Mihai Viteazul, Parcul Primăverii din Mănăștur, Piața Flora din Mănăștur, Piața Unirii, în zona centrală, și la intrarea și la ieșirea din Parcul Central. Toaleta din Parcul Ștefan cel Mare va fi modificată și va fi amplasată în subteran.

În acest context, Primăria a lansat o licitație pentru cumpărarea de toalete ecologice care să fie amplasate în oraș, în diverse zone. Vor fi achiziționate 76 de toalete ecologice cu aproximativ 27.600 euro (132.520 lei).

„Pe raza municipiului Cluj-Napoca, în diferite zone aglomerate cu circulație intensă, în zone de odihnă-agrement și parcuri publice nu sunt grupuri sociale. În scopul asigurării condițiilor de igienă și sănătate publică, este necesară amplasarea și utilizarea unor toalete ecologice care pot fi adaptate condițiilor de pe teren, care urmează a fi întreținute, igienizate și vidanjate. De asemenea, este necesară amplasarea de toalete ecologice în piețe sezoniere și cu ocazia diferitelor manifestări publice organizate sau cu participarea Primăriei Cluj-Napoca. Prin prestarea corespunzătoare a acestui serviciu se vine în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor și astfel se asigură o mai bună respectare a normelor de igienă și sănătate publică”, scrie în caietul de sarcini.

În document scrie că în funcție de situația de pe teren, se pot solicita următoarele tipuri de toalete: toalete ecologice simple (toalete din material plastic dotate din construcție cu scaun și un pisoar), toalete ecologice cu scaun, pisoar, lavoar și rezervor de apă (toalete din material plastic dotate din construcție cu pisoar și lavoar pentru spălarea mâinilor, rezervor pentru săpun lichid și rezervor de apă potabilă cu capacitatea de minim 20 de litri), toalete ecologice pentru persoane cu dizabilități (toalete din material plastic dimensionate din construcție pentru a permite accesul persoanelor cu dizabilități și scaun la înălțimea corespunzătoare pentru aceste persoane).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *