Din oras

În orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din România, Emil Boc își declară îngrijorarea privind înrăutățirea condițiilor de viață

Scris de 113

În raportul său de activitate pentru anul 2020, primarul Emil Boc nota, ca un punct distinct, faptul că orașul pe care îl administrează le oferă locuitorilor cea mai ridicată calitate a vieții din România, Clujul fiind pe locul I pe țară, iar Bucureștiul doar pe locul IV. Lucru imposibil, dacă ne gândim numai la nivelul veniturilor, care în Capitală sunt mai ridicate decât la Cluj, în condițiile în care prețurile sunt similare. Ba chiar sunt mai mari la Cluj, orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară.

În ciuda evidențelor care ne spun că nu suntem deloc pe locul I pe țară, primarul Boc afirma contrariul în raportul său de activitate pentru anul trecut:

„Cluj-Napoca, cea mai ridicată calitate a vieții din România conform Barometrului Urban național publicat la 1 octombrie 2020

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în România sub aspectul condițiilor de viață ale oamenilor care locuiesc în oraș și, de asemenea, este poziționat ca cel mai atractiv oraș în cadrul Barometrului Urban publicat recent pe https://citadini.ro/barometru-urban-2020/ și realizat sub egida Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și a Băncii Mondiale.”

Se pare că acum, în februarie 2021, după disensiunile cu conducerea centrala a partidului de guvernare, din care Emil Boc mai face, deocamdată, parte, condițiile de viață ale clujenilor au început să se înrăutățească, în contextul pandemiei, prin care ne-a trecut PNL de ne-a sărăcit!

Șomajul și diminuarea veniturilor, având drept consecință înrăutățirea condițiilor de viață, au ajuns o problemă în pandemie, fiindcă guvernul PNL a manageriat prost pandemia, prin măsuri și restricții care nici nu au ținut sub control rata de infectare, nici nu i-au ajutat pe oameni să își păstreze locurile de muncă și veniturile. 

Astăzi, în orașul cu cea mai ridicată calitate a vieții din România, liberalul disident Emil Boc și-a declarat la radio  îngrijorarea privind înrăutățirea condițiilor de viață ale clujenilor:

„Viața trebuie să meargă mai departe și să avem grijă de alte multe componente. Iar locurile de muncă pentru mine sunt, de departe, o preocupare majoră. 

Vă spun, există o îngrijorare majoră în rândul oamenilor cu privire la diminuarea veniturilor, la pierderea locurilor de muncă, la șomaj, la înrăutățirea condițiilor de viață. 

Pandemia asta a adus partea aia de nenorocire pe care nu o vedem în fiecare zi, dar există, pentru că o simt și o discut cu oamenii și fac tot ce îmi stă în putință să sprijinim firmele, să îi ajutăm pe întreprinzărori să își mențină locurile de muncă, să aducem noi investitori pentru Cluj, să potențăm avantajele competitive pe care le avem, pe ce înseamnă domeniile acestea – cercetare, dezvoltare, inovare, IT, inteligență artificială, hub al inovării, componenta de servicii, componenta de automotive, componenta de industrie, componenta medicală, Clujul fiind, prin excelență, un centru medical de excepție. 

Deci aceste lucruri ne preocupă pentru că, în egală măsură, locurile de muncă și veniturile sunt o problemă, pentru că, și ăia sunt afectați, dar una e când ai 10 lei să pierzi 2 lei, să rămâi cu 8 lei, una când ai un leu, să pierzi 50 de bani și să rămâi cu 50 de bani și să trăiești greu de pe o zi pe alta. Deci, aici e marea problemă, a diminuării veniturilor și a înrăutățirii situației la foarte mulți oameni”, a declarat primarul Boc, încă liberal.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE