Din oras

În orașul autobuzelor autonome încă ești îndemnat să-ți perforezi biletul pentru o călătorie într-un bus aglomerat, fără aer condiționat

Clujul autobuzelor autonome și ultra electrice: cetățenii continuă să circule în autobuze aglomerate, fără aer condiționat, în care ești invitat să-ți perforezi biletul după urcare, chiar dacă acest sistem învechit de validare a tichetelor de călătorie a fost demult eliminat, potrivit autorităților. 

Așa arată un autobuz în care își face poze primarul Emil Boc

Și astfel arată un bus pentru călătorii de rând

„Ce facem noi ca să rezolvăm aceste probleme de trafic? În primul rând centurile metropolitane. Noi avem două centuri, este vorba de centura care merge de la Apahida la Vâlcele și mai este și acea autostradă Transilvană, fiindcă dacă nu erau aceste două obiective astăzi toate tirurile mergeau prin municipiul Cluj-Napoca și această centură de sud va lega practic cele două obiective de circulație și vom putea descongestiona cu adevărat traficul. 

Pe de altă parte încurajăm și folosirea mijloacelor de transport în comun. Peste jumătate din flotă este electrică, nepoluantă. 

Cred că cel mai vechi autobuz la Cluj-Napoca are o vechime de cinci ani

În zona metropolitană sunt și ceva mai vechi, 6-7 ani. 

Până în anul 2028 ne propunem ca întreaga flotă de transport în comun să fie integral electrică, nepoluantă. 

Anul acesta vom avea și primul autobuz autonom, de 12 locuri. 

De aceea spun că și investițiile pe care le facem în această zonă de transport public le facem ca să le asigurăm o alternativă cetățenilor municipiului Cluj-Napoca”, a declarat vicele Dan Tarcea într-un interviu pentru hotnews.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *