În Mănăștur, în anumite zone, ai impresia că trăiești la periferia Bucureștiului, în Ferentari. Nesimțirea unora este mare și puțin probabil să se trateze. Poliția Locală, cea plătită din bani publici, ar putea trece printre blocuri să vadă gunoaiele în goana lor după sancționarea șoferilor care parchează aiurea.
O imagine dezolantă, plină de gunoaie aruncate de locatari, pe geam, te izbește pe strada Mehedinți, la numărul 35, dar nu numai acolo. Zeci de astfel de situații sunt găsite în cartierul Manastur, dar și în altele.
Cu nonșalanță, o locatară îi condamnă pe vecinii ei că aruncă gunoaiele pe geam, pe de altă parte le ia apărarea.
„Am văzut că se aruncă de pe geam și nu e frumos, nu e civilizat, dar n-ai ce face și nu știi pe cine să iei la rost că nu știi de unde aterizează sticlele și gunoaiele. Până la urmă le dau și dreptate celor care aruncă. Tomberonul de gunoi este destul de departe de bloc și primăria nu montează unul mai aproape ca la alte blocuri”, ne-a spus o locatară a imobilului.
La fel de nesimțit ca și locatarii blocului pare să fie și administratorul. Nici acestuia nu îi pasă de jegul care inconjoară imobilul.
Contactați telefonic, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca spun că ei nu au fost sesizați de locatari cu privire la gunoaiele din jurul blocului.
Păi cum să fie sesizați de locatari dacă tocmai ei aruncă? Angajații primăriei ne-au solicitat pe e-mail pozele să vadă cu ochii lor mizeriile, că de deplasat le e mai greu.
Am întrebat când putem să revenim pentru a afla dacă se ia vreo măsură, iar Mirela Bălan, fostă Ogruțan, ne-a spus că va trimite pozele celor care se ocupă de control și să revenim. Numai că …am revenit, după vreo 20 de minute, și nu ni s-a răspuns nici pe telefonul ei mobil de serviciu, nici la telefonul fix de la Biroul de Presă al Primăriei Cluj-Napoca.